zbog većih računa za električnu energiju

Sve više Britanaca ugrađuje solarne panele

SvetU fokusuVesti

27.8.2022 16:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 21

Sve više Britanaca ugrađuje solarne panele Sve više Britanaca ugrađuje solarne panele
Potražnja za solarnim panelima porasla je u Velikoj Britaniji zbog povećane cene struje, jer britanske porodice pokušavaju da ublaže posledice rasta računa za električnu... Sve više Britanaca ugrađuje solarne panele

Potražnja za solarnim panelima porasla je u Velikoj Britaniji zbog povećane cene struje, jer britanske porodice pokušavaju da ublaže posledice rasta računa za električnu energiju ove zime.

Vlasnik kompanije Alteron Electrics Džez Brinklou (Jazz Brinkllow), rekao je da je za postavljanje potrebno između dva i tri meseca, prenosi Mina pozivajući se na Bloomberg.

Britanska asocijacija za solarnu energiju saopštila je da se ovaj sektor razvija neverovatnom brzinom, prenose Nezavisne novine.

Krovne baterije prikupile su 95 megavata struje u drugom kvartalu ove godine, što je tri puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Iako je cena ugradnje solarnih panela od dva do pet kilovata porasla 15 odsto, rokovi otplate se i dalje smanjuju zbog poskupljenja struje.

Prethodno je britanski energetski regulator Ofgem od 1. aprila povećao maksimalni dozvoljeni godišnji račun za struju 54 odsto na gotovo dve hiljade funti za potrošače zbog naglog povećanja globalnih cena energenata.

Sledeće povećanje gornje granice računa, koje će stupiti na snagu narednog januara, biće objavljeno 24. novembra.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...