poslodavci u velikoj britaniji insistiraju na povratku zaposlenih u kancelarije

Sve više radno sposobnih Britanaca želi da radi za sebe

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikSvetU fokusuVesti

23.6.2021 18:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sve više radno sposobnih Britanaca želi da radi za sebe Sve više radno sposobnih Britanaca želi da radi za sebe
Više od 20 odsto radno sposobne populacije izjavilo je da su do 2025. godine planirali da budu sami sebi šefovi, prenosi The HR Director.... Sve više radno sposobnih Britanaca želi da radi za sebe

Više od 20 odsto radno sposobne populacije izjavilo je da su do 2025. godine planirali da budu sami sebi šefovi, prenosi The HR Director. Najbrži porast je u starosnoj grupi od 40 godina i naviše.

U Velikoj Britaniji će radno sposobno stanovništvo biti potpuno vakcinisano do početka leta. Poslodavci insistiraju na povratku u kancelariju u isto vreme kada je ljudima ugodno ne samo da rade od kuće, već i sa dodatnim „prihodom“ i vremenom koje štede jer ne putuju na posao.

Postoje i introvertniji zaposleni za koje je ovakav rad predstavlja sopstvenu kontrolu i koji se zaista udobno i produktivno osećaju „na poslu“.

Da bi se sprečili ovi ljudi da rade od kuće, biće potreban veliki uticaj nagrada i pogodnosti da bi ih vratili natrag u kancelariju duže od dan ili dva nedeljno. Ankete javnog mnjenja u svim industrijama pokazuju da veliki deo radnika nema nameru da se vrati na puno radno vreme u kancelarije. U stvari, 94 odsto ispitanika navodi da je potrebna opcija koja nudi rad na daljinu.

BBC-ijevo istraživanje o 50 najvećih poslodavaca u Velikoj Britaniji pokazalo je da mnoge firme planiraju da ponude kombinaciju rada od kuće i u kancelariji. KPMG je samo jedan od primera koji je pokrenuo  četvorodnevne dve radne nedelje. Drugi nude paket mera osmišljenih da ponude veću fleksibilnost i izbor.

Ne postoje jaki razlozi zašto fleksibilni rad ne bi postao norma. Mnoge organizacije drže pod nadzorom ideju hibridnog rada. Drugi su nepopustljivi, jedini način da se postigne puni rast je da se svi vrate na puno radno vreme. Njihova percepcija je da posao od kuće šteti produktivnosti na radu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...