doplata za prikazivanje video sadržaja bez oglasa

Amazon Prime uvodi reklame od sledeće godine

KulturaLifestyleSvet

22.9.2023 13:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Amazon Prime uvodi reklame od sledeće godine Amazon Prime uvodi reklame od sledeće godine
Kompanija Amazon saopštila je da će početkom sledeće godine uvesti ograničene reklame za svoju Prime Video striming uslugu u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji,... Amazon Prime uvodi reklame od sledeće godine

Kompanija Amazon saopštila je da će početkom sledeće godine uvesti ograničene reklame za svoju Prime Video striming uslugu u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Kanadi, jer nastoji da poveća ulaganja u originalni sadržaj.

Prime će takođe uključiti opciju bez oglasa za dodatnih 2,99 dolara mesečno u SAD, dok će cene u drugim zemljama biti objavljene naknadno, saopštila je kompanija.

Uvođenje oglašavanja dolazi u trenutku kada je najveći svetski online trgovac otpočeo program smanjenja troškova u celoj kompaniji. Konkurencija među provajderima striminga se takođe pojačala, što je dovelo do povećanja cena za verziju bez oglasa ili sa kvalitetnijom slikom, ali i do uvođenja besplatnih ili diskontnih opcija za pridobijanje novih korisnika, piše Bloomberg.

Reklame će se pojaviti i na drugim tržištima, uključujući Francusku, Italiju, Španiju, Meksiko i Australiju, kasnije tokom sledeće godine, saopštio je Amazon. Amazon Prime košta 139 dolara godišnje ili 15 dolara mesečno.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...