Kompanija smenila direktorku posle samo tri meseca

AMC Networks planira da otpusti 20 odsto radne snage u SAD

KulturaLifestyleSvet

30.11.2022 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AMC Networks planira da otpusti 20 odsto radne snage u SAD AMC Networks planira da otpusti 20 odsto radne snage u SAD
Posle manje od tri meseca na poziciji generalne direktorke, Kristina Spejd (Christina Spade) se povukla iz uprave AMC Networks. AMC je saopštio da njegov... AMC Networks planira da otpusti 20 odsto radne snage u SAD

Posle manje od tri meseca na poziciji generalne direktorke, Kristina Spejd (Christina Spade) se povukla iz uprave AMC Networks.

AMC je saopštio da njegov upravni odbor “trenutno finalizira koga će imenovati kao zamenu”. Kompanija nije navela razlog za nagli odlazak sada već bivše direktorke, ali kablovska mreža se suočava sa višestrukim promenama na izvršnim pozicijama u poslednje dve godine, piše Wall Street Journal.

Najpoznatije dve serije u sopstvenoj produkciji – “The Walking Dead” i “Better Call Saul” kao prednastavak kultne “Breaking Bad” privedene su kraju, i mnogi ulagači se pitaju šta će biti glavne uzdanice kompanije u bliskoj budućnosti.

Spejd je imenovana za generalnog direktora 9. septembra, a pre toga je bila glavni operativni direktor i finansijski direktor kompanije. Pre nje je v.d. generalnog direktora bio Met Blank (Matt Blank) koji je na tu poziciju došao po odlasku legendarnog Džoša Sapana (Josh Sapan).

Sapan je punih dvadeset godina bio na čelu kompanije, za vreme njenog najvećeg uspona i nastanka čuvenih produkcija koje se još uvek repriziraju širom sveta.  

Uporedo s vestima o odlasku Kristine Spejd, AMC mreža saopštila je da će otpustiti otprilike 20 odsto svojih zaposlenih u SAD jer je pod velikim finansijskim pritiskom zbog gubitaka pretplatnika i potrošača koji se sve više preusmeravaju na usluge striminga.

“Naše ranije uverenje bilo je da će se svi gubici pri smanjenju publike kablovske televizije nadoknaditi dobicima u prodaji naših proizvoda za striming. Ovo nije bio slučaj“, rekao je predsednik AMC Networks Džejms Dolan (James Dolan) u dopisu osoblju koji je dobio CNN. “Mi smo prvenstveno kompanija za kreiranje originalnog sadržaja, a mehanizmi za njegovu monetizaciju postali su potpuno haotični”.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...