Kompanija sarađuje sa Stejt departmentom i UN

Američki tužioci istražuju da li je Meta profitirala od prodaje droge

BiznisSvet

18.3.2024 10:29 Autor: Vladimir Jokanović 0

Američki tužioci istražuju da li je Meta profitirala od prodaje droge Američki tužioci istražuju da li je Meta profitirala od prodaje droge
Američki tužioci u Virdžiniji istražuju da li je kompanija Meta olakšala prodaju droge i da li je profitirala od njene ilegalne prodaje. Tužioci su... Američki tužioci istražuju da li je Meta profitirala od prodaje droge

Američki tužioci u Virdžiniji istražuju da li je kompanija Meta olakšala prodaju droge i da li je profitirala od njene ilegalne prodaje. Tužioci su prošle godine poslali sudske pozive i postavljali su pitanja u okviru krivične istrage velike porote.

Kako navodi Wall Street Journal, pozivajući se na dokumente i izvore iz istrage, tužioci traže evidenciju u vezi sa sadržajem droge ili nezakonitom prodajom droge preko Meta platformi, prenosi Reuters.

U istrazi je pomagala i Uprava za hranu i lekove, a Meta je saopštila da je prodaja droga protivna politici kompanije, kao i da radi na pronalaženju i uklanjanju ovog sadržaja sa svojih usluga.

„Meta proaktivno sarađuje sa organima za sprovođenje zakona kako bi pomogla u borbi protiv prodaje i distribucije nedozvoljenih supstanci“, saopštila je kompanija Meta.

Prema navodima Metinog predsednika za globalne poslove Nika Klega (Nick Clegg), kompanija se udružila sa Stejt departmentom i Kancelarijom UN za droge i kriminal, kako bi pomogla da se prekine prodaja sintetičkih droga na mreži.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...