Operativni profit uvećan za 29,3 odsto, premašena očekivanja analitičara

AT&T beleži odličan rezultat u drugom kvartalu

BiznisSvet

27.7.2023 09:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AT&T beleži odličan rezultat u drugom kvartalu AT&T beleži odličan rezultat u drugom kvartalu
Američki telekomunikacioni gigant AT&T u drugom kvartalu ove godine povećao je operativni profit za 29,3 odsto u odnosu na drugi kvartal prošle godine na... AT&T beleži odličan rezultat u drugom kvartalu

Američki telekomunikacioni gigant AT&T u drugom kvartalu ove godine povećao je operativni profit za 29,3 odsto u odnosu na drugi kvartal prošle godine na 6,4 milijarde dolara, što je premašilo očekivanja analitičara sa Wall Streeta.

Rast prihoda od 0,9 odsto na 29,9 milijardi dolara bio je donekle razočaravajući. Korigovana zarada po akciji bez jednokratnih troškova iznosila je 63 centa, nadmašivši očekivanja u proseku za tri centa, piše SEEbiz.

AT&T ima 132 milijarde dolara duga i njegovo smanjenje je prioritet. Mere štednje pokazuju napredak, pri čemu je kompanija smanjila operativne troškove za milijardu dolara od drugog kvartala prošle godine i ispred svog cilja od šest milijardi dolara. Sada se kreće napred sa planom za smanjenje troškova za dve milijarde dolara u naredne dve godine.

AT&T je dodao 326.000 novih telefonskih pretplatnika u drugom kvartalu ove godine, i 6,2 miliona sa internetom i drugim uslugama. Njegova 5G mreža sada pokriva 175 miliona korisnika, a plan je da do kraja godine dostigne 200 miliona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...