Kineske vlasti održavaju ineteresovanje investitora

Bil Gejts u poseti Pekingu

BiznisSvet

15.6.2023 11:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bil Gejts u poseti Pekingu Bil Gejts u poseti Pekingu
Osnivač kompanije Microsoft Bil Gejts (Bill Gates) saopštio je da će se u Pekingu sastati s nizom stranih biznismena koji su, takođe, u poseti... Bil Gejts u poseti Pekingu

Osnivač kompanije Microsoft Bil Gejts (Bill Gates) saopštio je da će se u Pekingu sastati s nizom stranih biznismena koji su, takođe, u poseti Kini na poziv vladajuće Komunističke partije (KP) koja namerava da oživi interesovanje investitora za tu državu.

Gejts, koji je otišao sa mesta predsednika kompanije Microsoft 2014. godine, napisao je sinoć na Twitteru da će se sastati sa partnerima koji su radili sa njegovom dobrotvornom fondacijom, prenosi Beta.

Gejtsa u Kini i dalje poštuju kao preduzetnika, a njegova poseta šalje poruku kineskih lidera da su zainteresovani za nastavak saradnje.

Izvršni director kompanije Apple Tim Kuk (Tim Cook), kao i vlasnik Tesle Ilon Mask (Elon Musk) posetili su Kinu ranije ove godine i sastali se sa premijerom Li Čijangom, ministrima i visokim ekonomskim zvaničnicima.

„Uzbuđen sam što ću posetiti partnere koji rade na globalnim zdravstvenim i razvojnim izazovima sa fondacijom Gejts više od 15 godina“, napisao je Bil Gejts na Twitteru.

KP Kine pokušava da oživi strani interes za kinesku ekonomiju i umiri kompanije koje su bile uznemirene antimonopolskim akcijama i nekim drugim merama, kao i zbog tenzija sa Vašingtonom i pritiscima da svoje planove usklade sa zvaničnim razvojnim ciljevima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...