suočena sa ozbiljnim problemima u pogledu konkurentnosti

Britanska kompanija Liberty Steel otpušta više od 400 radnika

BiznisPoslovanjeSvet

12.1.2023 18:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Britanska kompanija Liberty Steel otpušta više od 400 radnika Britanska kompanija Liberty Steel otpušta više od 400 radnika
Kompanija Liberty Steel, čiji je vlasnik Sandžev Gupta (Sanjeev Gupta) planira da smanji proizvodnju i obustavi rad u nekim manjim kompanijama širom Velike Britanije... Britanska kompanija Liberty Steel otpušta više od 400 radnika

Kompanija Liberty Steel, čiji je vlasnik Sandžev Gupta (Sanjeev Gupta) planira da smanji proizvodnju i obustavi rad u nekim manjim kompanijama širom Velike Britanije u okviru sveobuhvatnog restruktuiranja koje bi moglo rezultirati ukidanjem više 400 radnih mesta.

Iz kompanije, koja je deo Guptinog konglomerata GFG Alliance, saopšteno je da će se fokusirati na “proizvodnju visokokvalitetne legure čelika” u Roterhajmu, Stokbridžu i Brinsvortu u Jorkširu, piše Financial Times.

Proizvodnja u elektrolučnoj peći u Roterhajmu biće smanjena i zamenjena uvozom iz inostranstva. Kako navode iz kompanije, visoki računi za utrošak energije učinili su proizvodnju robnih proizvoda nekonkurentnom.

Operacije u Vest Bromviču biće obustavljene, dok će proizvodne aktivnosti u Njuportu u južnom Velsu biti zamrznute, a postrojenje pretvoreno u centar za skladištenje, distribuciju i trgovanje.

Kao razlog zbog koga je rukovodstvo kompanije Liberty donelo ove odluke navode se “ozbiljni problemi u pogledu konkurentnosti”, koji bi potencijalno mogli da dovedu do ukidanja 440 radnih pozicija.

Otpuštanja predstavljaju još jedan udar na problematičnu industriju, u kojoj vlada zabrinutost zbog rasta energetskih troškova.

Kako navodi Financial Times, kancelar Džeremi Hant (Jeremy Hunt) razmatra dodelu poreskih olakšica za dve visoke peći koje poseduje kompanija British Steel. U okviru predloga, britanska vlada bi dodelila pomoć u vrednosti od 300 miliona funti kompaniji kako bi peći nastavile da rade.

  • GOCA BG

    15.1.2023 #1 Author

    Konkurentnost ne moze da otpusti ovoliki broj radnika,pita je je sta je pozadina price…

    Odgovori

  • DUSA

    17.2.2024 #2 Author

    Ovo je strasno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...