u fokusu trgovaca američka monetarna politika

Cena nafte ispod 82 dolara

Svet

20.4.2023 11:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Cena nafte ispod 82 dolara Cena nafte ispod 82 dolara
Prema poslednjim podacima objavljenim na sajtu OilPrice.com u četvrtak, cena Brent nafte nastavila je da pada i trenutno iznosi 81,89 dolara, dok se teksaškom... Cena nafte ispod 82 dolara

Prema poslednjim podacima objavljenim na sajtu OilPrice.com u četvrtak, cena Brent nafte nastavila je da pada i trenutno iznosi 81,89 dolara, dok se teksaškom WTI naftom trguje po ceni od 77,92 dolara.

Na londonskom tržištu cena barela je u sredu bila niža 1,34 dolara nego u utorak i iznosila je 83,43 dolara, dok je na američkom pala 1,28 dolara na 79,58 dolara, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

U fokusu trgovaca i u sredu je bila američka monetarna politika.

Šef kancelarije američke centralne banke u Atlanti Rafael Bostik (Raphael Bostic) rekao je u utorak da će verovatno još jednom podići kamatne stope kako bi obuzdali inflaciju. Tržišta nagađaju da će ih Fed u maju podići za četvrtinu procentnog boda, procenivši šanse za takav potez na 85 odsto.

I zvaničnici Evropske centralne banke (ECB) pomno prate inflaciju i signaliziraju da moraju nastaviti s podizanjem kamatnih stopa u evrozoni.

Strah da će viši troškovi zaduživanja zakočiti ekonomiju i potražnju za naftom zasenio je podatak o snažnom rastu kineske ekonomije u prvom tromesečju, 4,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period i rekordnu preradu nafte u martu.

Tagovi
CENE NAFTA SVET
  • MITAR

    20.4.2023 #1 Author

    Cena toliko varira kada je nafta u pitanju u proteklih par meseci jedino sto je dobro u svemu tome sto je imala konstantniji pad nego skokove sto je opet donekle uticalo na neku stabilniju i konstantniju cenu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...