ponuda i potražnja na fizičkom tržištu nepromenjene

Cene nafte u blagom rastu

Svet

27.6.2023 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Cene nafte u blagom rastu Cene nafte u blagom rastu
Prema podacima na sajtu OilPrice u utorak, cena Brent nafte iznosi 74,59 dolar po barelu, dok teksaška WTI nafta, referentna za američko tržište, iznosi... Cene nafte u blagom rastu

Prema podacima na sajtu OilPrice u utorak, cena Brent nafte iznosi 74,59 dolar po barelu, dok teksaška WTI nafta, referentna za američko tržište, iznosi 69,82 dolara.

Dan ranije, u ponedeljak, cene nafte zadržale su se ispod 74 dolara budući da je zabrinutost za ekonomiju prevagnula nad geopolitičkim rizikom za snabdevanje zbog pobune grupe plaćenika protiv ruske vlade, prenosi Mina.

Na londonskom tržištu cena barela je bila gotovo nepromenjena u odnosu na zatvaranje trgovine na kraju prošle sedmice i iznosila je 73,82 dolara.

Tržišta su pomno pratila rasplet pobune grupe plaćenika Wagner protiv vlade u Moskvi koja je buknula u petak uveče, a ugasila se za manje od 24 sata.

Tržišta bi prema analitičarima američke investicione banke Goldman Sachs mogla uračunati u cene umereno veće šanse za nestabilnost u Rusiji i potencijalne poremećaje u snabdevanju, ali uticaj na cene mogao bi biti ograničen, jer su ponuda i potražnja na fizičkom tržištu nepromenjene.

Tagovi
CENE NAFTA SVET

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...