Najavljeno prisustvo čak 52 šefa država i 56 ministara finansija

Davos očekuje rekordnu posetu na Svetskom ekonomskom forumu

ManifestacijeSvet

12.1.2023 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Davos očekuje rekordnu posetu na Svetskom ekonomskom forumu Davos očekuje rekordnu posetu na Svetskom ekonomskom forumu
Rekordan broj biznismena i lidera vlada okupiće se naredne nedelje u švajcarskom zimovalištu Davosu, kako bi pokušali da reše izazove koji se kreću od... Davos očekuje rekordnu posetu na Svetskom ekonomskom forumu

Rekordan broj biznismena i lidera vlada okupiće se naredne nedelje u švajcarskom zimovalištu Davosu, kako bi pokušali da reše izazove koji se kreću od globalnih ekonomskih padova, do ekološkog kolapsa, a u okviru Svetskog ekonomskog foruma (WEF).

„Svi smo zapali u neku vrstu krize“, rekao je direktor WEF-a Klaus Švab (Klaus Schwab) na konferenciji o ukrajinskom ratu, klimatskim promjenama i naizmeničnim problemima u nabavkama energenata i hrane.

Zbog pandemije korona virusa, poslednji put su se lideri okupili uživo u januaru 2020. godine, prenosi Mina. Pre dve godine događaj je održan virtuelno, a prošle je pomeren za maj, zbog povećanja broja obolelih.

„Davos bi trebalo da pomogne da dođe do pomeranja u načinu razmišljanja nakon pandemije“, rekao je Švab.

Iako neće biti Rusije, organizatori su saopštili da će biti rekordnog broja učesnika, da će doći gosti iz celog sveta i da postoje očekivanja od kineske delegacije na „visokom nivou“. Na forumu koji počinje u ponedeljak 16. januara i traje do petka 20. januara, okupiće se 52 šefa država, 56 ministara finansija, 19 guvernera centralnih banaka, 30 ministara trgovine i 35 ministara spoljnih poslova.

Takođe, u švajcarskom zimovalištu će se naći šefovi Ujedinjenih nacija (UN), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske trgovinske organizacije (STO).

Organizator je saopštio da će Ukrajina, koja je bila najvažniji član Foruma prošle godine, ponovo poslati visoku delegaciju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...