Azijsko tržište razočaralo rezultatima

Disney+ gubi milione pretplatnika

KulturaLifestylePoslovanjeSvet

11.5.2023 13:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Disney+ gubi milione pretplatnika Disney+ gubi milione pretplatnika
Platforma za striming Disney+ je izgubila još nekoliko miliona pretplatnika, i beleži pad drugi kvartal zaredom. Pokrenuta krajem 2019. godine premijerom popularne serije The... Disney+ gubi milione pretplatnika

Platforma za striming Disney+ je izgubila još nekoliko miliona pretplatnika, i beleži pad drugi kvartal zaredom. Pokrenuta krajem 2019. godine premijerom popularne serije The Mandalorian, Disney+ je postao dom ne samo sadržaja iz univerzuma Ratova zvezda, već i Marvela, Pixara, uz sadržaje National Geographica i još mnogo toga.

Baza pretplatnika striming servisa je stalno rasla od njegovog pokretanja, sve do kraja 2022. godine kada je Disney+ prvi put u svojoj istoriji prijavio gubitak pretplatnika od 2,4 miliona.

Kako piše Variety, Disney+ je izgubio novih četiri miliona pretplatnika tokom prva tri meseca 2023. godine i trenutno ima ukupno 157,8 miliona pretplatnika.

Kao i u prošlom kvartalu, primarni faktor koji je doveo do gubitka pretplatnika je kontinuirani pad Disney+ Hotstara, koji je verzija usluge striminga koja se nudi u Indiji i delovima jugoistočne Azije. Prošle godine Disney+ je izgubio prava na striming utakmica indijske Premijer lige u kriketu, što je rezultiralo značajnim odlivom pretplatnika u tim regionima.

Na međunarodnim tržištima, isključujući Disney+ Hotstar, servis za striming je zapravo dodao skoro milion pretplatnika. Nedavno povećanje cena Disney+, koje je započelo u Sjedinjenim Američkim Državama krajem prošle, takođe se pojavilo na međunarodnom nivou početkom 2023. godine, pa je i to uticalo na konačan rezultat.

Poznavaoci američke industrije zabave kažu da je važan faktor bio i visok stepen odliva koji se dešava kada ljudi otkazuje pretplate kada se ne nudi novi sadržaj.

Posle sušnog perioda za ljubitelje sadržaja Ratova zvezda i Marvela, najgledanija serija The Mandalorian vratila se trećom sezonom tokom marta, iako je bila najmanje gledana i najgore primljena sezona do sada.

  • MITAR

    11.5.2023 #1 Author

    Pokazazelj samo kako su Ratovi zvezda uticajni i koliki du broj pretplatnika donosilk, a sada ti isti napustaju.

    Odgovori

  • KIMCHI

    13.5.2023 #3 Author

    Azija razvija sopstvene modele vec decenijama

    Odgovori

  • SHALIMAR

    13.5.2023 #4 Author

    Podbacili su samo u Aziji…

    Odgovori

  • CIGI

    14.5.2023 #5 Author

    Ni Disney nije kao sto je nekad bio

    Odgovori

  • REA

    21.5.2023 #6 Author

    Pa nije ni Netflix kao sto moze da bude,mislim na trziste sa nasim prevodima

    Odgovori

  • LAV

    21.5.2023 #7 Author

    Nista cudno.

    Odgovori

  • Goga13

    8.6.2023 #8 Author

    Ne verujem da će to mnogo uticati na njih.

    Odgovori

  • Lija

    14.6.2023 #9 Author

    mora nesto novo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...