Otkazivanje uticalo na oko 180.000 putnika

EasyJet otkazao 1.700 letova tokom letnje sezone

Svet

11.7.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EasyJet otkazao 1.700 letova tokom letnje sezone EasyJet otkazao 1.700 letova tokom letnje sezone
Britanska avio-kompanija EasyJet otkazala je 1.700 letova u periodu od jula do septembra, a u saopštenju je nagovestila da je na takav potez bila... EasyJet otkazao 1.700 letova tokom letnje sezone

Britanska avio-kompanija EasyJet otkazala je 1.700 letova u periodu od jula do septembra, a u saopštenju je nagovestila da je na takav potez bila prinuđena zbog štrajka kontrole vazdušnog saobraćaja (ATC) u Evropi kao i posledica zatvaranja vazdušnog prostora zbog rata Rusije i Ukrajine.

EasyJet je, kako je objavio SkyNews, negirao da se ponavlja prošlogodišnji problem koji je bio povezan sa nedostatkom osoblja nakon pandemije.

Otkazani letovi EasyJet-a predstavljaju dva odsto letnjeg reda letova kompanije, što utiče na oko 180.000 klijenata, a „konsolidacija“ letova uglavnom se odnosi na polaske sa londonskog aerodroma Getvik (Gatwick).

Za 95 odsto putnika čiji letovi su otkazani već su rezervisani alternativni letovi, a omogućeno im je i da ponovo rezervišu letove ili dobiju povraćaj novca.

EasyJet se izvinio zbog neprijatnosti koje je prouzrokovao putnicima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.