završena jedna Faza transformacije kompanije

Ericsson ostaje bez finansijskog direktora

BiznisBolji posaoInfrastrukturaSvet

18.4.2023 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ericsson ostaje bez finansijskog direktora Ericsson ostaje bez finansijskog direktora
Švedska kompanija Ericsson, jedan od najvećih svetskih dobavljača 5G mrežne opreme, saopštio je da će njegov glavni finansijski direktor podneti ostavku krajem prvog kvartala... Ericsson ostaje bez finansijskog direktora

Švedska kompanija Ericsson, jedan od najvećih svetskih dobavljača 5G mrežne opreme, saopštio je da će njegov glavni finansijski direktor podneti ostavku krajem prvog kvartala 2024. godine.

Karl Melander (Carl Mellander) je radio za Ericsson više od 25 godina, od kojih je poslednjih sedam bio član njegovog izvršnog tima, i sad “nastavlja dalje”, navodi se u saopštenju. Švedski proizvođač mobilnih mreža rekao je da će početi da traži adekvatnu zamenu za Melandera.

Melander je proveo godine pomažući izvršnom direktoru Borjeu Ekholmu da preokrene rezultate proizvođača telefonske opreme sa sedištem u Stokholmu tako što je raskidao neprofitabilne ugovore, uzimao otpise, prodavao deo imovine, smanjivao planirana proširenja.

I dalje postoje problemi, a analitičari očekuju da će kompanijin izveštaj o zaradi u prvom kvartalu pokazati slab početak godine.

“Došli smo do zajedničkog dogovora da je ovo dobro vreme za promene, jer je faza transformacije završena i postavljeni su temelji za sledeće poglavlje Ericssonove strategije“, rekao je Ekholm u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...