U Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji već objavljeni finansijski podaci za 2022. godinu

CompanyWall prikazuje najnovije finansijske izveštaje iz celog regiona

Firme u fokusuInvesticijePoslovanjeRegionSrbija

13.4.2023 15:20 Autor: Marko Miladinović 10

CompanyWall prikazuje najnovije finansijske izveštaje iz celog regiona CompanyWall prikazuje najnovije finansijske izveštaje iz celog regiona
Za države je prikupljanje finansijskih izveštaja svih preduzeća od značaja jer pruža mogućnosti provere poslovanja poslovnih subjekata koji inače prolaze i druge sisteme kontrole,... CompanyWall prikazuje najnovije finansijske izveštaje iz celog regiona

Za države je prikupljanje finansijskih izveštaja svih preduzeća od značaja jer pruža mogućnosti provere poslovanja poslovnih subjekata koji inače prolaze i druge sisteme kontrole, na primer kroz poreze i doprinose. Ovako se podstiče transparentno i pre svega ispravno poslovanje, potvrđeno kroz pravilan unos svih obavljenih transakcija tokom godine.

Gledano za pojedinačne firme, finansijsko izveštavanje je važno za njihov menadžment, kako bi ubuduće donosio adekvatne poslovne odluke zasnovane na činjenicama o finansijskom zdravlju kompanije.

Potencijalni investitori i banke takođe obilato koriste finansijsko izveštavanje o drugim kompanijama kako bi odlučili da li žele da investiraju ili pozajme novac.

Bonitetna i analitička kuća CompanyWall nabavlja pakete svih godišnjih izveštaja od nacionalnih registara u regionu, na osnovu kojih kreira dubinske analize poslovanja za svoje potrebe, kao i za potrebe svojih klijenata.

CompanyWall sa državnim registrima potpisuje ugovornu obavezu, što podrazumeva i da se na njegovom portalu objavljuju najtačniji ažurirani podaci iz zvaničnih izvora, sa poslednjim verzijama izveštaja u koje su kompanije sa svakog obuhvaćenog tržišta unele eventualne potrebne ispravke.

Ukoliko se posmatraju države sa ovdašnjih prostora, rok za podnošenje godišnjeg izveštaja za prethodnu godinu istekao je 28. februara u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a 31. marta u Srbiji, Sloveniji i Severnoj Makedoniji, dok je u Hrvatskoj taj rok ove godine pomeren do 30. aprila.

Finansijski servis CompanyWall na svojim portalima na srpskim, bosanskohercegovačkim i crnogorskim internet domenima već prikazuje godišnje rezultate preduzeća iz ove tri države za 2022. godinu.

Finansijski izveštaji prikupljeni su od Agencije za privredne registre u Srbiji, crnogorske Uprave prihoda i carina, Finansijsko-informatičke agencije (FIA), te Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) u Bosni i Hercegovini.

U pitanju su najnoviji poslovni pokazatelji za više od 45.500 crnogorskih pravnih lica, od kojih je novih devet hiljada osnovano samo tokom prošle godine, prema podacima republičkog zavoda za statistiku Monstata, dok je u Bosni i Hercegovini u pitanju jedinstvena baza podataka za oko 95.000 preduzeća i preduzetnika.

Za Srbiju je do sada pristiglo otprilike 190.000 finansijskih izveštaja, a obrađeno ih je već više od 160.000.

Pristup portalu CompanyWall omogućava korisnicima da kreiraju najbolje poslovne strategije kroz praćenje aktivnosti svih privrednih subjekata sa kojima posluju ili sa kojima potencijalno žele da ostvare kontakt i saradnju.

Pored toga, moderan i efikasan sistem pretrage CompanyWall finansijskog asistenta začas pruža uvid u to da li su pojedine kompanije u blokadi, kolike su im poslovne dobiti, ukupni prihodi, kratkoročna ili dugoročna zaduživanja, te kakvom sve imovinom raspolažu.

 • Vale

  14.4.2023 #1 Author

  Vrlo su korisne informacije za sve privredne subjekte

  Одговори

 • BLIZANAC

  15.4.2023 #2 Author

  Najbolja boniteta kuća radi najbolje analize.

  Одговори

 • NATI

  15.4.2023 #4 Author

  Svakodnevno koristim Companywall pretragu i veoma je korisna

  Одговори

 • KIMCHI

  16.4.2023 #5 Author

  Odlicna prilika da svako ko zeli proveri realno stanje

  Одговори

 • ZVONČICA

  16.4.2023 #6 Author

  Hvala im,zaista mnogo pomazu nama privrednicima,sa uvek tacnim,detaljnim i preciznim informacijama.Sva sreca da postoji ovakva bonitetna kuca koja nam olaksava poslovanje.

  Одговори

 • LAV

  16.4.2023 #7 Author

  Company Wall svojim naprednim programom i bonitetnim ocenama daje jasnu sliku o poslovanju svake firme koje treba koristiti kao jasnu smernicu u poslovanju. Bila je teska 2022. godina za poslovanje firmi.

  Одговори

 • MAJA

  16.4.2023 #8 Author

  Na njihovom portalu mogu se naci izuzetne informacije za privrednike, prava informacija u pravo vreme je zlata vredna

  Одговори

 • SHALIMAR

  17.4.2023 #9 Author

  Za svaku su preporuku…

  Одговори

 • DOBRILA

  17.4.2023 #10 Author

  Razne vrste informacija se mogu naci..

  Одговори

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...