Zatvoren kineski forum Financial Street

Finansijska trgovina postala najveća industrija u Pekingu

BerzaInvesticijeManifestacijeSvetU fokusu

24.11.2022 11:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Finansijska trgovina postala najveća industrija u Pekingu Finansijska trgovina postala najveća industrija u Pekingu
Forum Financial Street 2022, važan godišnji događaj u kineskom finansijskom sektoru koji je počeo 21. novembra u Pekingu, je zatvoren, objavila je Kineska medijska... Finansijska trgovina postala najveća industrija u Pekingu

Forum Financial Street 2022, važan godišnji događaj u kineskom finansijskom sektoru koji je počeo 21. novembra u Pekingu, je zatvoren, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).

Ove godine obeležena je trideseta godišnjica izgradnje takozvane finansijske ulice u Pekingu, koja simbolizuje vodeću ulogu Pekinga u finansijskom sektoru u celoj zemlji.

U proteklih 10 godina ukupna finansijska sredstva su se povećala sa 85 biliona juana, odnosno 11,87 biliona američkih dolara, do 190 biliona juana, čime je finansijska trgovina postala najveća industriju u kineskoj prestonici, naveo je Li Venhong, direktor Pekinške administracije za nadzor nad lokalnim finansijama.

Ćijen Juđun, predsednik UBS Kine je naveo na ceremoniji zatvaranja preko video obraćanja da je proteklih 30 godina bilo putovanje kroz otvaranje, reforme i inovacije za kineska kapitalna tržišta, prenela je agencija Beta.

Kina je od 2018. godine znatno smanjila barijere za inostrane investitore pri pristupanju kineskom tržištu.

„Nama je veoma drago da vidimo da inostrane finansijske institucije imaju sve više novih prilika u Kini“, rekao je Ćijen Juđun očekujući da će Kina nastaviti finansijsko otvaranje.

Džang Sijangčen, zamenik generalnog direktora Svetske trgovinske organizacije (STO), naveo je da je finansijski jaz u 2020. godini iznosio 1,7 biliona američkih dolara i da su preduzeća male i srednje veličine pod najvećem uticajem.

Istakao je da je finansijska usluga ključni deo u globalnoj trgovini i da stručnjaci STO hoće da smanje barijere u ovom sektoru, tako da promovišu međunarodni razvoj i otvaranje u finansijskom sektoru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...