Praunuk osnivača čuvene kompanije upozorio javnost

Ford: Štrajk u autoindustriji pogoduje Tesli, Toyoti i Kinezima

BiznisFirme u fokusuSvet

17.10.2023 11:11 Autor: Vladimir Jokanović 0

Ford: Štrajk u autoindustriji pogoduje Tesli, Toyoti i Kinezima Ford: Štrajk u autoindustriji pogoduje Tesli, Toyoti i Kinezima
Izvršni predsednik kompanije Ford pozvao je na prekid štrajka radnika u američkoj autoindustriji, navodeći da će njegovo produženje pomoći Tesli, Toyoti i kineskim proizvođačima... Ford: Štrajk u autoindustriji pogoduje Tesli, Toyoti i Kinezima

Izvršni predsednik kompanije Ford pozvao je na prekid štrajka radnika u američkoj autoindustriji, navodeći da će njegovo produženje pomoći Tesli, Toyoti i kineskim proizvođačima automobila, kao i da će opustošiti lokalne zajednice širom SAD.

Bil Ford (Bill Ford) obratio se javnosti dok štrajk pod vođstvom sindikata Ujedinjenih radnika autoindustrije (UAW) ulazi u drugi mesec. Osim u Fordu, u čijoj je najprofitabilnijoj fabrici proizvodnja prekinuta prošle nedelje, štrajk je nastavljen u kompanijama General Motors i Stellantis.

„Ovde je reč o budućnosti američke automobilske industrije. Toyota, Honda, Tesla i ostali vole ovaj štrajk, jer znaju da što duže traje, to je bolje za njih. Oni će pobediti, a svi mi ćemo izgubiti“, rekao je Ford, prenosi Financial Times.


Bil Ford, koji je praunuk osnivača kompanije Henrija Forda, upozorio je da bi zemlja koja gubi svoju automobilsku industriju mogla da se suoči sa gubitkom cele industrijske baze, a to može da predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost. On je rekao da će produžetak štrajka imati veliki uticaj na američku ekonomiju i da će devastirati lokalne zajednice.

Sindikat UAW pozvao je Forda da prestane da „igra igrice“ i da se fokusira na postizanje dogovora. „Nisu UAW i Ford protiv stranih proizvođača automobila. Automobilski radnici su svuda protiv korporativne pohlepe“, saopštio je sindikat.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...