dnevno kroz gasovod protekne 38,9 miliona kubnih metara gasa

Gazprom: Snabdevanje centralne Evrope i dalje se odvija preko Ukrajine

SvetU fokusu

24.4.2023 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Gazprom: Snabdevanje centralne Evrope i dalje se odvija preko Ukrajine Gazprom: Snabdevanje centralne Evrope i dalje se odvija preko Ukrajine
Ruska kompanija Gazprom snabdeva Evropu gasom preko Ukrajine u prosečnoj količini od 38,9 miliona kubnih metara dnevno, saopštili su iz te kompanije. Oni su... Gazprom: Snabdevanje centralne Evrope i dalje se odvija preko Ukrajine

Ruska kompanija Gazprom snabdeva Evropu gasom preko Ukrajine u prosečnoj količini od 38,9 miliona kubnih metara dnevno, saopštili su iz te kompanije.

Oni su dodali da snabdevanje ide preko gasne pumpne stanice Sudža u ruskoj Kurskoj oblasti i dodali da je ukrajinska strana odbila zahtev za snabdevanje preko Sohranovke, prenosi Mina.

Recimo, u subotu 22. aprila je Gazprom isporučio 39,4 miliona kubnih metara gasa.

Tranzitna linija kroz Ukrajinu je jedina ruta za snabdevanje ruskim gasom zemalja zapadne i centralne Evrope, dok je isporuka preko Severnog toka u potpunosti obustavljena zbog oštećenja na podvodnom delu cevovoda u Severnom moru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...