japanska auto-kompanija revidirala svoje prognoze

Honda povećala operativni profit za 31 odsto

AutomobiliLifestyleSvet

9.11.2023 15:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Honda povećala operativni profit za 31 odsto Honda povećala operativni profit za 31 odsto
Japanska auto-kompanija Honda Motor zabeležila je povećanje operativnog profita za 31 odsto, zaključno na kraju septembra, podstaknut snažnijom prodajom u Sjedinjenim Američkim Državama i... Honda povećala operativni profit za 31 odsto

Japanska auto-kompanija Honda Motor zabeležila je povećanje operativnog profita za 31 odsto, zaključno na kraju septembra, podstaknut snažnijom prodajom u Sjedinjenim Američkim Državama i slabijim jenom, i podigla je svoju prognozu za celu godinu za 20 odsto rasta.

Drugi najveći japanski proizvođač automobila po prodaji saopštio je da je operativni profit iznosio 302,1 milijardu jena (2,71 milijardu dolara) u tromesečju do 30. septembra, u poređenju sa prosečnom procenom od 345,3 milijarde jena u anketi 10 analitičara LSEG-a.

Kao i njeni rivali, Honda je imala koristi od slabog jena i solidne prodaje u SAD, što je pomoglo da se nadoknadi smanjenje prodaje u Kini, gde se suočava sa konkuretnim cenama.

Honda je podigla svoju prognozu operativnog profita za celu godinu na 1.200 milijardi jena sa 1.000 milijardi jena koliko je očekivala.

Sličnu prognozu dao je 21 analitičar, i ona se kreće oko 1.230 milijardi jena.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...