psolednji u nizu bankarskih giganata koji se odlučio na ovakav potez

I Citigroup otpušta veliki broj zaposlenih

BankeSvetU fokusu

3.3.2023 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

I Citigroup otpušta veliki broj zaposlenih I Citigroup otpušta veliki broj zaposlenih
Citigroup otpušta stotine radnih mesta, potencijalno više od hiljadu, a među pogođenima biće i odeljenje investicionog bankarstva ovog giganta sa Wall Streeta. Otpuštanja će... I Citigroup otpušta veliki broj zaposlenih

Citigroup otpušta stotine radnih mesta, potencijalno više od hiljadu, a među pogođenima biće i odeljenje investicionog bankarstva ovog giganta sa Wall Streeta.

Otpuštanja će se odnositi na manje od jedan odsto ukupne radne Citigroupa, od 240.000 ljudi. Zaposleni u operativnim i tehnološkim organizacijama kompanije i američki ogranak za osiguranje hipoteka takođe su među pogođenima.

Rutinski rezovi su deo normalnog poslovnog planiranja Citigroupa, kažu insajderi za Bloomberg. Nije bilo širokog mandata menadžera da otpuštaju zaposlene; umesto toga, razne poslovne divizije moraće da se izbore sa mogućim razlozima za rezove.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je rival JPMorgan Chase otpustio stotine zaposlenih u psolovnoj jedinici koja obrađuje hipoteke. Potražnja za hipotekama je opala poslednjih meseci usled rasta cena i brzog povećanja stopa na hipoteke.

Goldman Sachs Group je sa svoje strane u januaru krenula u jednu od svojih najvećih rundi otpuštanja radnih mesta ikada, kada je planirala da eliminiše hiljade radnih mesta.

U svom tehnološkom odeljenju Citigroup je potrošio milijarde dolara poslednjih godina na unapređenje svoje osnovne infrastrukture. Izvršan direktorka Džejn Frejzer (Jane Fraser) je dugo rekla da će te investicije na kraju omogućiti banci da smanji svoje oslanjanje na ručne procese.

U investicionom bankarstvu, kompanija se bori sa usporavanjem poslova u čitavoj industriji. Nedostatak aktivnosti izazvao je pad prihoda od poslovanja od 53 odsto prošle godine, a analitičari očekuju dodatni pad u prvom ovogodišnjem kvartalu.

  • GOCA BG

    3.3.2023 #1 Author

    Cim analiticari ocekuju dpdatni pad,ocekivan je ovakav ishod…

    Odgovori

  • DASHA

    31.12.2023 #2 Author

    Ocekivano

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...