podsticaji domaćim kompanijama

Indija ulaže dve milijarde dolara za veću proizvodnju u IT sektoru

BiznisFirme u fokusuHi-techSvet

18.5.2023 13:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indija ulaže dve milijarde dolara za veću proizvodnju u IT sektoru Indija ulaže dve milijarde dolara za veću proizvodnju u IT sektoru
Indija je predstavila proširenu šemu podsticaja za privlačenje velikih investicija u proizvodnju IT hardvera, udvostručavajući iznos na dve milijarde dolara, jer ima za cilj... Indija ulaže dve milijarde dolara za veću proizvodnju u IT sektoru

Indija je predstavila proširenu šemu podsticaja za privlačenje velikih investicija u proizvodnju IT hardvera, udvostručavajući iznos na dve milijarde dolara, jer ima za cilj da podstakne domaću proizvodnju laptopova i tableta.

Očekuje se da će program, koji takođe obuhvata personalne računare i servere, koristiti globalnim i indijskim kompanijama kao što su Dell, Vistron, Dixon i Foxconn, prenosi Reuters.

Indijske ambicije su velike, jer želi da postane vodeća u globalnom lancu snabdevanja elektronikom, i cilja na cilja na godišnju proizvodnju vrednu 300 milijardi dolara do 2026.

„To će stvoriti dodatne podsticaje kompanijama da uspostave svoju proizvodnu bazu u Indiji“, rekao je zamenik indijskog ministra za IT Rajev Čandrasekar (Rajeev Chandrasekhar).

Revidirani plan će važiti za period od šest godina, a zemlja će ponuditi povraćaj novca za proizvođače na prodaju lokalno proizvedene robe koja premašuje godišnji cilj.

Očekuje se da će ove IT kompanije proizvesti vrednost robe od skoro 41 milijardu dolara i otvoriti više od 75.000 radnih mesta, saopštila je vlada.

Prvobitni plan podsticaja objavljen je u februaru 2021. godine sa podsticajima od milijardu dolara.

MAIT, ključno industrijsko telo koje predstavlja proizvođače kao što su Apple, Dell i Samsung, pozdravio je ovaj potez i rekao da će pomoći da se zadovolji domaća potražnja za IT proizvodima, kao i da se poveća izvoz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...