kupuju skoro 10,35 odsto udela

Indijski Eicher Motors ulaže u špansku kompaniju za e-vozila Stark Future

AutomobiliLifestyleSvet

30.12.2022 18:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Indijski Eicher Motors ulaže u špansku kompaniju za e-vozila Stark Future Indijski Eicher Motors ulaže u špansku kompaniju za e-vozila Stark Future
Eicher Motors će kupiti skoro 10,35 odsto udela u španskom proizvođaču električnih motocikala Stark Future za 50 miliona evra (71,8 miliona dolara), saopšteno je... Indijski Eicher Motors ulaže u špansku kompaniju za e-vozila Stark Future

Eicher Motors će kupiti skoro 10,35 odsto udela u španskom proizvođaču električnih motocikala Stark Future za 50 miliona evra (71,8 miliona dolara), saopšteno je u četvrtak (29. decembra), što je poslednja takva investicija jedne indijske kompanije usred sve veće potražnje za električnim vozilima.

Matična firma Royal Enfield će imenovati direktora u odbor Starka, koji trenutno nema objekat u Indiji, prenosi Reuters.

„Ova investicija će utrti put za dugoročno partnerstvo u zajedničkom istraživanju i razvoju električnih motocikala, dijeljenju tehnologije, tehničkom licenciranju i proizvodnji“, saopštili su iz Eicher-a.

Konkurentski proizvođač bicikala Hero MotoCorp saopštio je u septembru da će investirati u Zero Motorcicles sa sedištem u Kaliforniji kako bi zajednički razvili električne motocikle.

Očekuje se da će električna vozila činiti 33 procenta globalne prodaje do 2028. godine, prema konsultantskoj firmi AlikPartners, što je za osam procenata manje od prognoza iz prošle godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...