pad maloprodaje 1,6 odsto u oktobru

Industrijska proizvodnja Japana porasla više nego što se očekivalo

BiznisSvet

30.11.2023 12:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Industrijska proizvodnja Japana porasla više nego što se očekivalo Industrijska proizvodnja Japana porasla više nego što se očekivalo
Japanska industrijska proizvodnja porasla je jedan odsto na mesečnom nivou u oktobru, nadmašivši prognoze rasta od 0,8 procenata, prema zvaničnim podacima objavljenim u četvrtak.... Industrijska proizvodnja Japana porasla više nego što se očekivalo

Japanska industrijska proizvodnja porasla je jedan odsto na mesečnom nivou u oktobru, nadmašivši prognoze rasta od 0,8 procenata, prema zvaničnim podacima objavljenim u četvrtak.

Ova brojka je usledila nakon mesečnog rasta od 0,5 odsto u septembru, koji se pomerio sa padova u prethodna dva meseca, saopštilo je Ministarstvo privrede, trgovine i industrije, prenosi Anadolu Agency.

Rast fabričke proizvodnje prednjačili su elektronski delovi i uređaji, automobilska industrija i informaciono-komunikaciono-elektronska oprema.

Na godišnjem nivou, proizvodnja je porasla za 0,9 odsto u oktobru, takođe nadmašivši očekivanja tržišta.

Podaci objavljeni u sredu pokazuju da je maloprodaja rasla najsporijim tempom do sada ove godine, za 4,2 procenta u odnosu na isti period prošle godine u oktobru. Ovo je bilo ispod tržišnih procena rasta od 5,9 odsto.

Maloprodaja je u oktobru pala za 1,6 odsto na mesečnom nivou, ispod očekivanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...