MESEČNO 2.000 DOLARA POMOĆI Kanadska vlada uz pet miliona građana koji su ostali bez posla

SvetVesti

14.4.2020 10:49 Autor: Ljiljana Begović 0

MESEČNO 2.000 DOLARA POMOĆI Kanadska vlada uz pet miliona građana koji su ostali bez posla MESEČNO 2.000 DOLARA POMOĆI Kanadska vlada uz pet miliona građana koji su ostali bez posla
Vlada kanadskog premijera Džastina Trudoa (Justin Trudeau) saopštila je da skoro 5,4 miliona Kanađana prima pomoć u zamenu za izgubljene prihode zbog pandemije korona... MESEČNO 2.000 DOLARA POMOĆI Kanadska vlada uz pet miliona građana koji su ostali bez posla

Vlada kanadskog premijera Džastina Trudoa (Justin Trudeau) saopštila je da skoro 5,4 miliona Kanađana prima pomoć u zamenu za izgubljene prihode zbog pandemije korona virusa.

Za one koji su izgubili posao kanadska vlada omogućila je naknadu od 2.000 dolara mesečno. Prema poslednjim podacima, 5,97 miliona zahteva je podneto u poslednjih mesec dana.

Početkom maja biće na raspolaganju i pomoć malim i srednjim preduzetnicima iz programa subvencionisanja plata u visini od 75 odsto od primanja, za kompanije koje dokažu da su zbog pandemije Covid-19 izgubile u martu 30 odsto prihoda.

Opozicija poziva premijerovu Liberarnu partiju da osmisli plan pomoći sektoru uslužnih delatnosti kao i zaposlenima u turizmu koji su među prvima i najviše pogođeni pandemijom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...