striming gigant po prvi put objavio sveobuhvatnu listu gledanosti

Koje serije su najgledanije na Netflixu?

KulturaLifestyleSvet

15.12.2023 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Koje serije su najgledanije na Netflixu? Koje serije su najgledanije na Netflixu?
Netflix je počeo da objavljuje šestomesečne izveštaje o gledanosti svojih sadržaja, na globalnom nivou. Najveći strimer na svetu odlučio se za ovaj korak pošto... Koje serije su najgledanije na Netflixu?

Netflix je počeo da objavljuje šestomesečne izveštaje o gledanosti svojih sadržaja, na globalnom nivou. Najveći strimer na svetu odlučio se za ovaj korak pošto su “izvršni direktori i producenti u industriji postajali sve više nepoverljivi”, ističe Bloomberg u svom izveštaju.

Od sada će Netflix objavljivati podatke na polugodišnjem nivou, mereno u ukupnom broju sati gledanosti filmova, serija i dokumentarnog sadržaja, kako originalnih i novih, tako i onih klasičnih, čija prava za prikazivanje je ranije kupio.

U zvaničnom saopštenju, Netflix je istakao veliko zadovoljstvo jer podaci pokazuju uspehe nekoliko novih hitova, ali i postojanost starih serija koje su stekle veliku bazu poštovalaca, što se vidi po njihovoj reakciji na nove sezone.

U ukupnoj globalnoj gledanosti, sadržaj na engleskom jeziku obuhvatao je 70 odsto.

Triler serija “Noćni agent” (The Night Agent) bila je najgledaniji naslov na svetu u prvoj polovini 2023. godine, sa 812,1 milion sati gledanja, saopštio je Netflix. Zatim je sledila druga sezona porodične drame
“Đini i Džordžija” (Ginni & Georgia) sa 655 miliona, te debi južnokorejske serije “Slava” (The Glory) sa 623,8 miliona sati. Četvrta je “Sreda Adams” (Wednesday), koja je imala premijeru prošlog decembra, sa 507,7 miliona sati.

Otkrivanje podataka od gledanosti od strane Netflixa — najdetaljnije ikada za bilo koju uslugu striminga — usledilo je nakon višemesečne borbe između holivudskih sindikata i velikih studija. Nakon dva štrajka, pisci i glumci su dobili više nadoknade za svoj rad u strimingu, a njihova plata delimično zavisi od većeg otkrivanja podataka o američkim gledaocima od strane servisa kao što je Netflix.

„Tokom poslednjih 16 godina striminga jedna konstanta je bila da ljudi traže više podataka o gledanosti“, rekao je izvrišni ko-direktor Ted Sarandos u razgovoru sa novinarima. Nedostatak transparentnosti stvorio je „nepoverenje tokom vremena“ kod kreativaca, rekao je Sarandos.

Od novih naslova pozitivnu reakciju imala je i prva sezona serije “Fubar” sa Arnoldom Švarcenegerom (Arnold Schwarzenegger) u glavnoj ulozi, sa 266 miliona sati, međutim njeni još bolji podaci videće se u sledećem izveštju, s obzirom da je imala premijeru pred kraj prvog polugodišta.

  • REA

    5.1.2024 #1 Author

    I Berlin je izasao sada, bice hit

    Odgovori

  • Sindi

    12.1.2024 #2 Author

    Netflix&Chill 🤣🤘🏻

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...