saradnja u periodu od tri godine

Kompanija LG Energy Solution ugovorila isporuku baterija Poljskoj

SvetU fokusu

9.12.2023 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija LG Energy Solution ugovorila isporuku baterija Poljskoj Kompanija LG Energy Solution ugovorila isporuku baterija Poljskoj
LG Energy Solution (LGES), vodeći proizvođač baterija u Južnoj Koreji, saopštio je da će isporučiti napredni modul baterija poljskoj kompaniji koja takođe proizvodi i... Kompanija LG Energy Solution ugovorila isporuku baterija Poljskoj

LG Energy Solution (LGES), vodeći proizvođač baterija u Južnoj Koreji, saopštio je da će isporučiti napredni modul baterija poljskoj kompaniji koja takođe proizvodi i baterije.

Naime, LGES je potpisao ugovor o početku isporuke 200.000 nikl-kobalt-mangan (NCM) baterijskih modula za kompaniju Impact Clean Pover Technology (ICPT), u periodu od tri godine, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Korea Times.

ICPT će sastaviti 200.000 NCM baterijskih modula u baterijske pakete za isporuku Solaris Bus & Coach, poljskom proizvođaču vozila za javni prevoz, navodi se u saopštenju.

Ove baterije od 200.000 NCM mogu napajati oko 3.000 velikih električnih komercijalnih vozila. Kompanija nije saopštila vrednost ugovora.

NCM baterije mogu bolje da izdrže niske temperature i skladište više energije, dok verzije sa litijum gvožđe fosfatom (LFP) traju duže i mogu da podnesu visoku toplotu.

LGES planira da proizvede NCM baterijske module u svojoj fabrici u jugozapadnom gradu Vroclavu u Poljskoj, kako bi ih isporučio ICPT-u.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.