Automobilski gigant smanjuje broj rukovodilaca

Lari Elison u avgustu napušta Upravni odbor kompanije Tesla

Firme u fokusuLifestylePoslovanjeSvet

22.6.2022 18:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Lari Elison u avgustu napušta Upravni odbor kompanije Tesla Lari Elison u avgustu napušta Upravni odbor kompanije Tesla
U dokumentaciji kompanije Tesla koja je objavljena krajem prošle nedelje navodi se da Lari Elison (Larry Ellison) neće biti ponovo izabran za člana Upravnog... Lari Elison u avgustu napušta Upravni odbor kompanije Tesla

U dokumentaciji kompanije Tesla koja je objavljena krajem prošle nedelje navodi se da Lari Elison (Larry Ellison) neće biti ponovo izabran za člana Upravnog odbora automobilskog giganta.

Suosnivač firme Oracle priključio se odboru kompanije Tesla krajem 2018. na period od tri godine. Ovu poziciju bi trebalo da napusti 4. avgusta, kada će biti održan i kompanijski godišnji sastanak, piše Financial Times.

U dokumentaciji se navodi da se od Upravnog odbora Tesle očekuje da smanji broj članova na sedam po isteku dogovora sa Elisonom na godišnjem sastanku.

Upravni odbor i Komisija za imenovanje i korporativno upravljanje će nastaviti da procenjuju koja su odgovarajuća veličina i sastav odbora kako bi mu omogućili efikasnije funkcionisanje, ali i podsticaje za nove ideje i primenu ekspertize i iskustva njegovih članova, navodi se u dokumentaciji.

Elison ima 1,5 odsto udela u kompaniji Tesla, a to je i objavio kada se priključio odboru.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...