Mera se odnosi i na Austrian Airlines

Lufthansa i Qantas obustavljaju letove kroz iranski vazdušni prostor

SvetU fokusu

13.4.2024 11:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Lufthansa i Qantas obustavljaju letove kroz iranski vazdušni prostor Lufthansa i Qantas obustavljaju letove kroz iranski vazdušni prostor
Nemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je da njeni avioni više neće koristiti iranski vazdušni prostor iz bezbednosnih razloga, a takođe je produžila obustavu redovnih letova... Lufthansa i Qantas obustavljaju letove kroz iranski vazdušni prostor

Nemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je da njeni avioni više neće koristiti iranski vazdušni prostor iz bezbednosnih razloga, a takođe je produžila obustavu redovnih letova za i iz Teherana. Mera se odnosi i na Austrian Airlines, a sličnu odluku doneo je i australijski avio-prevoznik Qantas.

Avio-kompanije preduzimaju mere predostrožnosti zbog rastućih tenzija na Bliskom istoku, posebno nakon što je Iran zapretio da će uzvratiti Izraelu zbog napada na iranski konzulat u Damasku, prenosi SEEbiz.

„Zbog trenutne situacije, Lufthansa obustavlja letove za i iz Teherana. Pored toga, kompanija više ne koristi iranski vazdušni prostor“, rekao je portparol kompanije u petak.

Kako prenosi francuska novinska agencija AFP, iste mere je uvela i Lufthansina podružnica Austrian Airlines.

„Za Austrian Airlines najveći prioritet je bezbednost putnika i posade“, istaknuto je u saopštenju.

„Stalno procenjujemo situaciju na Bliskom istoku, zbog čega je Austrian u bliskom kontaktu sa vlastima“, saopštila je kompanija.

Australijska avio-kompanija Qantas saopštila je danas da zbog situacije u delovima Bliskog istoka preusmerava sve svoje letove na relaciji između Perta i Londona, tako da više neće prolaziti kroz iranski vazdušni prostor.

„Direktno ćemo kontaktirati kupce ako to znači bilo kakve promene u njihovoj rezervaciji“, rekao je portparol Qantasa, prenosi AFP.

  • AJA

    13.4.2024 #1 Author

    Sasvim razumljiva odluka avio kompanije zbog celokupne situacije.

    Odgovori

  • ELLA

    13.4.2024 #2 Author

    Ovo nije dobar znak. Ne teba jos jedno zariste gde ce ljudi ginuti i na kraju ce svima biti gore

    Odgovori

  • HANA

    14.4.2024 #4 Author

    Treći svestski rat na pomolu?

    Odgovori

  • MAJA

    14.4.2024 #5 Author

    Treba biti siguran i oprezan

    Odgovori

  • LEBRON

    14.4.2024 #6 Author

    Teska situacija u aziji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...