Izbegnuto otkazivanje letova za uskršnje praznike

Lufthansa i sindikat postigli dogovor o povećanju plata aerodromskog osoblja

EUVesti

28.3.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Lufthansa i sindikat postigli dogovor o povećanju plata aerodromskog osoblja Lufthansa i sindikat postigli dogovor o povećanju plata aerodromskog osoblja
Nemačka avio-kompanija Lufthansa i sindikat Verdi postigli su dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih na aerodromu, koji uključuje povećanje plata, nakon trodnevnog... Lufthansa i sindikat postigli dogovor o povećanju plata aerodromskog osoblja

Nemačka avio-kompanija Lufthansa i sindikat Verdi postigli su dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih na aerodromu, koji uključuje povećanje plata, nakon trodnevnog posredovanja, koje je usledilo nakon višenedeljnih pregovora.

Detalji će se znati uskoro, ali su istakli da tokom uskršnjih praznika neće biti štrajka, piše Seebiz.

„Veoma smo zadovoljni ishodom arbitraže“, rekao je Verdijev pregovarač Marvin Rešinski (Marvin Reschinsky), prenosi nemačka novinska agencija DPA. Veliko zadovoljstvo izrazio je i direktor ljudskih resursa kompanije Lufthansa Mihael Nigeman (Michael Niggemann). Ali pred nama su velike investicije“, dodao je on. Dogovorena povećanja plata će izazvati dodatne troškove.

Posredovanje, predvođeno premijerom Tiringije Bodom Ramelovom (Tiringije Bodo Ramelow) i bivšim šefom savezne agencije za zapošljavanje Frank-Jirgenom Vajzom (Frank-Jürgen Weise), počelo je nakon što je Verdi zapretio štrajkom tokom uskršnjih praznika, koji će se potom nastaviti na neodređeno vreme.

Osoblje aerodroma Lufthansa do sada je izvelo pet štrajkova upozorenja, primoravajući kompaniju da otkaže stotine letova.

Verdijev ključni zahtev bio je povećanje plata za 12,5 odsto i inflatorni dodatak od 3.000 evra, koji bi kompanija plaćala u ratama.

  • MAJA

    30.3.2024 #1 Author

    Super da su postigli dovovor

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...