Sastanak na daljinu je trebalo da bude održan 16. septembra

MMF odložio konsultacije sa Moskvom „na neodređeno“

SvetU fokusu

19.9.2024 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

MMF odložio konsultacije sa Moskvom „na neodređeno“ MMF odložio konsultacije sa Moskvom „na neodređeno“
Međunarodni monetarni fond (MMF) odložio je konsultacije sa Moskvom na neodređeno vreme, potvrdio je ruskoj agenciji Tass Aleksej Možin, koji je zadužen za Rusiju... MMF odložio konsultacije sa Moskvom „na neodređeno“

Međunarodni monetarni fond (MMF) odložio je konsultacije sa Moskvom na neodređeno vreme, potvrdio je ruskoj agenciji Tass Aleksej Možin, koji je zadužen za Rusiju u toj globalnoj finansijskoj organizaciji.

„Menadžment fonda je obavestio rusku stranu i upravni odbor da će rad misije (MMF) biti odložen na neodređeno vreme“, rekao je u utorak Možin za Tass a prenela turska Anadolu Agency.

„Kao razlog za odlaganje misije navedena je tehnička nespremnost misije da sprovede konsultacije“, rekao je Možin.

On je rekao da je Rusija svesna da su neki zvaničnici evropskih zemalja javno odbacili mogućnost nastavka saradnje Moskve i MMF-a kao i da je za neke održavanje takvih konsultacija neprihvatljivo.

Prema Možinu, odluka MMF-a je ruskoj strani preneta u ponedeljak, kada je misija fonda trebalo da održi konsultacije sa Moskvom u skladu sa članom 4 Sporazuma, za šta je rekao da se radi o temi koja je na stolu duže od godinu dana.

On je takođe rekao da su konsultacije bile inicijativa samog MMF-a, pri čemu Rusija nikada nije tražila konsultacije, već je prenela svoju spremnost da prihvati misiju fonda.

MMF još nije komentarisao Možinove izjave, piše Anadolu Agency.

Ranije ovog meseca, MMF je najavio da će njegova misija održati razgovore sa ruskim vlastima 16. septembra, nakon čega će oni otputovati u zemlju na lične sastanke.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.