NAJIMUĆNIJI AMERIKANCI JOŠ BOGATIJI Tokom pandemije uvećali bogatstvo za preko 500 milijardi dolara

NovacSvetVesti

5.6.2020 12:23 Autor: Julijana Vincan 1

NAJIMUĆNIJI AMERIKANCI JOŠ BOGATIJI Tokom pandemije uvećali bogatstvo za preko 500 milijardi dolara NAJIMUĆNIJI AMERIKANCI JOŠ BOGATIJI Tokom pandemije uvećali bogatstvo za preko 500 milijardi dolara
Tokom perioda od 11 nedelja, od 18. marta, 42,6 miliona građana SAD prijavilo se birou za nezaposlene. Istovremeno je bogatstvo najimućnijih Amerikanaca poraslo za... NAJIMUĆNIJI AMERIKANCI JOŠ BOGATIJI Tokom pandemije uvećali bogatstvo za preko 500 milijardi dolara

Tokom perioda od 11 nedelja, od 18. marta, 42,6 miliona građana SAD prijavilo se birou za nezaposlene. Istovremeno je bogatstvo najimućnijih Amerikanaca poraslo za 565 milijardi dolara, navodi se u istraživanju američkog Instituta za političke studije.

Bogatstvo američkih milijardera, među kojima su vlasnik Amazona Džef Bezos (Jeff Bezos) i predsednik kompanije Facebook Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg), uvećano je za 19 odsto, odnosno 565 milijardi dolara, tokom pandemije korona virusa u SAD.

„Statistika nas podseća da je stepen ekonomske i rasne podeljenosti najveći u poslednjih nekoliko nedelja“, izjavio je Čak Kolins (Chuck Collins), jedan od koautora ovog istraživanja.

Tokom 11 nedelja vanrednog stanja, bogatstvo Bezosa uvećano je za 36,2 milijarde dolara, Zakerbergovo za 30,1 milijardu, a Ilon Mask (Elon Musk), izvršni direktor kompanije „Tesla“, bogatiji je za 14,1 milijardu dolara.

Samo u proteklih nedelju dana najbogatiji Amerikanci obogatili su se za još 79 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...