NAJVIŠE MILIJARDERA U SAD I KINI Ovaj grad je njihovo stecište

InvesticijeNovacSvetVesti

8.7.2020 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NAJVIŠE MILIJARDERA U SAD I KINI Ovaj grad je njihovo stecište NAJVIŠE MILIJARDERA U SAD I KINI Ovaj grad je njihovo stecište
Grad sa najviše milijardera na čitavoj planeti i dalje je Njujork, pokazuju podaci organizacije Wealth-X. Dokument “Popis milijardera 2020. godine”, koji je objavljen ove... NAJVIŠE MILIJARDERA U SAD I KINI Ovaj grad je njihovo stecište

Grad sa najviše milijardera na čitavoj planeti i dalje je Njujork, pokazuju podaci organizacije Wealth-X.

Dokument “Popis milijardera 2020. godine”, koji je objavljen ove nedelje, pruža ove podatke, koji su prikupljani tokom 2019, prenosi portal bankar.rs.

U Njujorku živi 113 milijardera, osam više nego godinu dana ranije, navodi se u izveštaju. Sam Njujork ima više milijardera nego većina država u SAD.

Foto: Pexels.com

Na drugom mestu po broju milijardera je Hong Kong sa 96 milijardera, što je porast za devet u odnosu na prethodni izveštaj. Slede San Francisko, Moskva, London, Peking, Singapur, Los Anđeles, Šenžen, Mumbaj, Dubai, Sao Paulo, Istanbul, Hangžu i Tokio.

U ovih 15 gradova živi 29 odsto svih milijardera na svetu. A samo SAD i Kina imaju po tri grada u prvih 15 na ovoj listi.

Podsetimo, broj milijardera na globalnom nivou porastao je prošle godine za 8,5 odsto na rekordnih 2.825, a njihovo zbirno bogatstvo je povećano za 10,3 odsto na 9,4 milijarde dolara.

Najviše milijardera, ukoliko se uzimaju u obzir države, živi u SAD, a ako se gledaju samo regije, najviše ih je u Evropi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...