novi projekat fabrike baterija

Nissan će uložiti oko dve milijarde funti u proizvodnju u Velikoj Britaniji

AutomobiliInvesticijeLifestyleSvet

24.11.2023 11:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Nissan će uložiti oko dve milijarde funti u proizvodnju u Velikoj Britaniji Nissan će uložiti oko dve milijarde funti u proizvodnju u Velikoj Britaniji
Japanski Nissan saopštio je danas da će uložiti do 1,12 milijardi funti (1,29 milijardi evra) za proizvodnju dva nova modela električnih automobila u fabrici... Nissan će uložiti oko dve milijarde funti u proizvodnju u Velikoj Britaniji

Japanski Nissan saopštio je danas da će uložiti do 1,12 milijardi funti (1,29 milijardi evra) za proizvodnju dva nova modela električnih automobila u fabrici u Velikoj Britaniji.

Ukupna investicija mogla bi da dostigne dve milijarde funti sa novim projektom fabrike baterija, prenosi Beta.

„Nissanova najnovija investicija uključuje do 1,12 milijardi funti u njegove operacije u Velikoj Britaniji i širi lanac snabdevanja za istraživanje i razvoj i proizvodnju dva nova modela“, navodi se u saopštenju proizvođača automobila.

Japanski automobilski gigant je dodao da će dodatna fabrika baterija i druga ulaganja u infrastrukturne projekte rezultirati ulaganjem do dve milijarde funti ukupno.

„Nissanova investicija je ogroman znak poverenja u britansku automobilsku industriju, koja već doprinosi našoj ekonomiji sa 71 milijardom funti godišnje“, izjavio je britanski premijer Riši Sunak (Rishi Sunak).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...