Peking popustio

Nove video igrice iz uvoza na kineskom tržištu nakon odobrenja regulatora

LifestyleSvetZanimljivosti

28.12.2022 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nove video igrice iz uvoza na kineskom tržištu nakon odobrenja regulatora Nove video igrice iz uvoza na kineskom tržištu nakon odobrenja regulatora
Kineski regulator za video igre dao je u sredu (28. decembra) licence za objavljivanje 45 stranih igara koje će biti puštene u prodaju u... Nove video igrice iz uvoza na kineskom tržištu nakon odobrenja regulatora

Kineski regulator za video igre dao je u sredu (28. decembra) licence za objavljivanje 45 stranih igara koje će biti puštene u prodaju u zemlji, dodatno ukidajući barijere koje su 18 meseci opterećivale ovu industriju.

Među uvezenim onlajn igrama koje je odobrila Nacionalna uprava za štampu i publikacije je pet koje će objaviti Tencent Holdings, kao što su Pokemon Unite od Nintendo-a i Valorant od strane Riot Games-a, prema listi koju je regulator objavio, prenosi Reuters.

Regulator je takođe odobrio 84 domaće igre za mesec decembar, prema posebnom spisku objavljenom u sredu.

Odobrenje uvezenih igara zapravo označava kraj napada Pekinga na industriju video igara koji je počeo prošlog avgusta kada su regulatori suspendovali proces odobravanja igara.

Regulatori su u aprilu nastavili izdavanje licenci za igre domaćim proizvođačima, a odobrenje stranih igara smatralo se kao posljednja regulatorna ograničenja koja treba ukloniti.

Za razliku od većine drugih zemalja, video igricama je potrebno odobrenje regulatora pre objavljivanja u Kini, najvećem svetskom tržištu igara.

Godišnje ograničenje Pekinga na industriju gejminga zadalo je značajan udarac kineskim tehnološkim kompanijama, uključujući Tencent i NetEase, koje ostvaruju značajan prihod od objavljivanja igara koje su same razvile.

Naravno, broj izdatih licenci je manji nego prethodnih godina. Kina je odobrila 76 uvezenih igara 2021. i 456 u 2017. godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...