Godišnje smanjenje od 3,8 odsto neće pogoditi tržište

Očekuje se slabija žetva brazilske šećerne trske

AgrobiznisBiznisSvet

7.5.2024 10:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Očekuje se slabija žetva brazilske šećerne trske Očekuje se slabija žetva brazilske šećerne trske
Brazil, najveći svetski proizvođač i izvoznik šećera, u nastupajućoj poljoprivrednoj sezoni imaće slabiju žetvu šećerne trske nego što se očekivalo, što je međutim i... Očekuje se slabija žetva brazilske šećerne trske

Brazil, najveći svetski proizvođač i izvoznik šećera, u nastupajućoj poljoprivrednoj sezoni imaće slabiju žetvu šećerne trske nego što se očekivalo, što je međutim i dalje dovoljno za rekordni nivo proizvodnje finalnog šećera.

Brazil će preraditi oko 686 miliona tona šećerne trske, što je smanjenje od 3,8 odsto godišnje na 713 miliona tona.

Pad bi bio još snažniji da nije došlo do povećanja obradivih površina, čime se delimično nadoknađuje očekivani pad prinosa, pišu HUP Analize, a prenosi Mina.

Očekuje se da će proizvodnja šećera u ovoj godini porasti 1,3 odsto na novi rekord proizvodnje od 46,3 miliona tona, što će biti druga uzastopna rekordna sezona.

Taj porast proizvodnje šećera se pokazuje u jačoj proizvodnji šećerana, koje će proizvesti osam odsto manje etanola nego prošle godine, što oslobađa prostor za veću proizvodnju šećera.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...