Kompanija koja stoji iza bota ChatGPT sprema se za tendersku prodaju akcija

OpenAI procenjen na 29 milijardi dolara, čeka kupce

BerzaHi-techInvesticijeSvet

6.1.2023 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

OpenAI procenjen na 29 milijardi dolara, čeka kupce OpenAI procenjen na 29 milijardi dolara, čeka kupce
OpenAI, laboratorija za istraživanje veštačke inteligencije koja stoji iza bota za četovanje ChatGPT, u pregovorima je o prodaji svojih akcija u tenderskoj ponudi koja... OpenAI procenjen na 29 milijardi dolara, čeka kupce

OpenAI, laboratorija za istraživanje veštačke inteligencije koja stoji iza bota za četovanje ChatGPT, u pregovorima je o prodaji svojih akcija u tenderskoj ponudi koja bi procenjivala kompaniju na oko 29 milijardi dolara.

Ponuda je strukturirana tako da će fondovi koji se bave upravljanjem rizičnim kapitalom Thrive Capital i Founders Fund kupiti akcije od postojećih akcionara, većinom zaposlenih u OpenAI, piše Wall Street Journal.

Dogovor bi privukao investicije od najmanje 300 miliona dolara u prodaju akcija, dodaje se.

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) osnovao je ovu istraživačku organizaciju sa investitorom Semom Altmanom (Sam Altman).

Microsoft je uložio milijardu dolara u OpenAI 2019. godine, i radio na pokretanju verzije svog internet pretraživača Bing koristeći AI iza sada viralnog ChatGPT-a.

OpenAI-ov bot je softverska aplikacija dizajnirana da oponaša razgovor nalik ljudskom zasnovan na korisničkim upitima i može da odgovori na širok spektar pitanja imitirajući stilove ljudskog govora.

Kompanija očekuje da će posao dodatno porasti jer je saopštila investitorima da očekuje prihod od 200 miliona dolara sledeće godine i milijardu dolara do 2024. godine, preneo je Reuters u decembru.

OpenAI i Thrive Capital su odbili da komentarišu najavu o tenderskoj prodaji akcija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...