PAD BDP RUSIJE DO ČETIRI ODSTO U 2020. GODINI, najavio ministar finansija Siluanov

SvetVesti

9.9.2020 12:13 Autor: Vladimir Jokanović 0

PAD BDP RUSIJE DO ČETIRI ODSTO U 2020. GODINI, najavio ministar finansija Siluanov PAD BDP RUSIJE DO ČETIRI ODSTO U 2020. GODINI, najavio ministar finansija Siluanov
Pad bruto domaćeg proizvoda Rusije u 2020. godini biće, prema procenama, manji od četiri odsto, izjavio je u sredu ruski ministar finansija Anton Siluanov.... PAD BDP RUSIJE DO ČETIRI ODSTO U 2020. GODINI, najavio ministar finansija Siluanov

Pad bruto domaćeg proizvoda Rusije u 2020. godini biće, prema procenama, manji od četiri odsto, izjavio je u sredu ruski ministar finansija Anton Siluanov.

Siluanov je u izlaganju na finansijskom forumu u Moskvi, zajedno sa guvernerkom Centralne banke Elvirom Nabiulinom, takođe rekao da se procenjuje da će budžetski deficit zemlje u ovog godini iznositi oko 4,0 procenta BDP, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Prognoza o padu ruske privrede koju je izneo Siluanov, predstavlja poboljšanje u odnosu na mišljenje ekonomista koji su u prošlomesečnoj anketi Reutersa predvideli pad od 4,7 odsto u 2020. godini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...