nadograđen je najnagrađivaniji motor japanskog proizvođača

Pola veka postojanja Honde Civic obeleženo predstavljanjem novog modela

AutomobiliLifestyleSvet

25.7.2022 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Pola veka postojanja Honde Civic obeleženo predstavljanjem novog modela Pola veka postojanja Honde Civic obeleženo predstavljanjem novog modela
Pedeset godina postojanja Honde Civic krunisano je predstavljanjem potpuno novog modela Honda Civic Type R, koji je projektovan da pruži najuzbudljivije iskustvo do sada,... Pola veka postojanja Honde Civic obeleženo predstavljanjem novog modela

Pedeset godina postojanja Honde Civic krunisano je predstavljanjem potpuno novog modela Honda Civic Type R, koji je projektovan da pruži najuzbudljivije iskustvo do sada, oslanjajući se na dugu tradiciju automobila sa performansama inspirisanim trkama.

Civic Type R, koji će se u prodaji naći sledeće godine, već sada postavlja nove standarde, pa je tako oboren i rekord kruga na čuvenoj stazi Suzuka u Japanu. Hondini inženjeri unapredili su svaki aspekt novog modela, uključujući i dizajn koji poboljšava aerodinamičke performanse.

Spoljašnji dizajn sada donosi svedene detalje na prednjim i zadnjim branicima, kao i integrisane dizajnerske karakteristike zadnjih vrata i lukova koji su specijalno razvijeni za Type R, ističe se u zvaničnom saopštenju.

Novi dizajnerski momenti služe maksimizaciji aerodinamike i uključuju velike ventilacione otvore iza prednjih točkova i novi, veći zadnji difuzor koji je integrisan direktno u pod – oblikovan da radi u skladu sa karoserijom iznad.

Enterijer donosi visok nivo udobnosti i praktičnosti koja je karakteristična za potpuno novi Civic e:HEV, te je unapređena detaljima usredsređenim na performanse, kao što su legendarni klasični crveni ukrasni elementi Type R. Lagana prednja sportska sedišta sa presvlakom od antilop kože nude izuzetnu podršku vozačevoj posturalnoj strukturi kako bi se obezbedila udobnost i upravljivost na stazi i tokom dugih vožnji.

Pored režima Comfort, Sport i +R, uveden je novi “Individualni režim“ koji omogućava posebna prilagođavanja u vožnji.

Civic Type R je poznat po svojim snažnim motorima sa visokim odzivom i velikim brojem obrtaja. Novi model se zasniva na nagrađivanoj osnovi svog prethodnika tako što je dodatno razvijen čuveni motor 17IM Type-R kako bi isporučio najbrži, najzavisniji, najbezbedniji i najnagrađivani pogon u istoriji modela.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...