Novi mobilni telefon kompanije Apple

Predstavljen iPhone 15

Hi-techLifestyleSvet

13.9.2023 10:15 Autor: Vladimir Jokanović 0

Predstavljen iPhone 15 Predstavljen iPhone 15
Kompanija Apple lansirala je novu seriju iPhone uređaja koji uključuju novu titanijumsku školjku, brži procesor i poboljšane mogućnosti igranja video igara. Najveće iznenađenje sa... Predstavljen iPhone 15

Kompanija Apple lansirala je novu seriju iPhone uređaja koji uključuju novu titanijumsku školjku, brži procesor i poboljšane mogućnosti igranja video igara. Najveće iznenađenje sa novim iPhone 15, koji će biti pušten u prodaju 22. septembra, jeste ista cena kao za stare modele.

To odražava globalni pad u industriji pametnih telefona. Predstavljanje novog iPhone modela došlo je usred dugotrajne ekonomske neizvesnosti, koja uključuje Kinu, treće najveće tržište kompanije Apple. Pored ostalog, Kina je proširila ograničenja korišćenja iPhone telefona u vladinim kancelarijama, prenosi Reuters.

Vrednost akcija kompanije Apple oslabile su za 1,7 odsto nakon predstavljanja novog modela mobilnog telefona, koje nije donelo nijedno iznenađenje. Iako Apple izbegava termin veštačka inteligencija, ova tehnologija bila je pokretač nekoliko novih funkcija.

Apple je takođe pokazao nove satove, uključujući sat serije 9 sa funkcijom koja se naziva „dvostruko dodirivanje“, gde korisnici dva puta treba da spoje kažiprst i palac, bez dodirivanja sata, kako bi odgovorili na telefonski poziv.

Modeli I Pro i iPhone 15 imaju svetliji ekran i kameru od 48 megapiksela, kao i 100 odsto reciklirani kobalt u svojim baterijama. Satelitsko povezivanje telefona iPhone 15 može da se koristi za pozivanje pomoći na putu, saopštila je kompanija, koja uvodi ovu novu funkciju u SAD sa Američkim automobilskim udruženjem.

Kada se iduće nedelje budu pojavili u prodaji, iPhone 15 će koštati 799 dolara, dok će početna cena za iPhone 15 Plus biti 899 dolara, a za seriju Pro 999 dolara. Model Pro Mac koštaće od 1.199 dolara, dok će u ponudi biti i jeftinija verzija od 1.099 dolara, sa manjom memorijom.

Apple se i dalje oslanja na iPhone za više od polovine svoje prodaje, ali je globalno tržište pametnih telefona palo sa isporučenih 294,5 miliona komada na 268 miliona u drugom kvartalu. Isporuke kompanije Apple najmanje su opale među velikim proizvođačima mobilnih telefona, sa 46,5 miliona na 45,3 miliona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...