PROMET U MALOPRODAJI U SAD PORASTAO VIŠE OD OČEKIVANOG Nezaposlenost i pored toga velika

SvetVesti

17.7.2020 12:06 Autor: Vladimir Jokanović 0

PROMET U MALOPRODAJI U SAD PORASTAO VIŠE OD OČEKIVANOG Nezaposlenost i pored toga velika PROMET U MALOPRODAJI U SAD PORASTAO VIŠE OD OČEKIVANOG Nezaposlenost i pored toga velika
Promet u maloprodaji u SAD porastao je više od očekivanog u junu, ali širenje korona virusa ponovo preti da ukoči započeti oporavak i da... PROMET U MALOPRODAJI U SAD PORASTAO VIŠE OD OČEKIVANOG Nezaposlenost i pored toga velika

Promet u maloprodaji u SAD porastao je više od očekivanog u junu, ali širenje korona virusa ponovo preti da ukoči započeti oporavak i da ostavi 32 miliona Amerikanaca na državnoj pomoći za nezaposlene.

Prodaja na malo porasla je u junu za 7,5 odsto nakon skoka od 18,2 odsto u maju, objavilo je američko Ministarstvo trgovine, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Prema procenama ekonomista, potrošnja stanovništva koja čini više od dve trećine američke ekonomske aktivnosti, mogla bi u drugom tromesečju da bude za 37 odsto niža u odnosu na isti period prošle godine, a pad BDP za oko 36 odsto u odnosu na drugi kvartal 2019. godine.

Ministarstvo rada SAD saopštilo je u petak da je 1,3 miliona Amerikanaca podnelo zahtev za dobijanje državne naknade za nezaposlenost u nedelji završenoj 11. jula, što je više od predviđanja ekonomista koji su očekivali da će za državnu pomoć aplicirati 1,25 miliona ljudi.

U poslednjoj nedelji juna, 32 miliona ljudi u SAD primalo je pomoć za nezaposlene po svim programima podrške, što je za 433.005 osoba manje manje nego nedelju dana ranije. Prema mišljenju ekonomistima, ovaj broj, čija objava stiže sa zakašnjenjem od dve nedelje, pruža precizniji uvid u stanje na tržištu rada.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...