REKORDNI PAD PRIHODA KOMPANIJE ROLLS-ROYCE Zbog kolapsa potražnje izgubili 5,4 milijardi funti

SvetVesti

28.8.2020 12:13 Autor: Vladimir Jokanović 0

REKORDNI PAD PRIHODA KOMPANIJE ROLLS-ROYCE Zbog kolapsa potražnje izgubili 5,4 milijardi funti REKORDNI PAD PRIHODA KOMPANIJE ROLLS-ROYCE Zbog kolapsa potražnje izgubili 5,4 milijardi funti
Čuvena britanska kompanija Rolls-Royce, koja proizvodi avionske mlazne motore, prijavila je rekordni gubitak od 5,4 milijardi funti (7,2 milijarde dolara) u prvoj polovini tekuće... REKORDNI PAD PRIHODA KOMPANIJE ROLLS-ROYCE Zbog kolapsa potražnje izgubili 5,4 milijardi funti

Čuvena britanska kompanija Rolls-Royce, koja proizvodi avionske mlazne motore, prijavila je rekordni gubitak od 5,4 milijardi funti (7,2 milijarde dolara) u prvoj polovini tekuće godine zbog opale potražnje usled kolapsa avioindustrije tokom pandemije Covid-19.

Kako prenosi BBC, kompanija ne očekuje da će se potražnja oporaviti u narednih pet godina do nivoa iz 2019. godine. Rolls-Royce potvrdio je zatvaranje fabrika u Notingemširu i Lankaširu, kao deo plana smanjenja radnih mesta za 3.000 u Velikoj Britaniji.

Rolls-Royce zapošljava 50.000 ljudi širom sveta, od čega polovina radi u Velikoj Britaniji. Kompanija se nalazi u procesu restruktuiranja, najvećem u istoriji, što podrazumeva da će smaniti broj proizvodnih pogona sa postojećih 11 na šest, dok će broj zaposlenih biti smanjen za 20 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...