Dve zemlje tesno sarađuju u nekoliko sektora

Rusija i Indija potpisale sporazume o izgradnji nuklearne elektrane

SvetU fokusu

27.12.2023 08:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rusija i Indija potpisale sporazume o izgradnji nuklearne elektrane Rusija i Indija potpisale sporazume o izgradnji nuklearne elektrane
Rusija i Indija potpisale su sporazume o izgradnji budućih energetskih blokova nuklearne elektrane Kudankulam. To je saopštio ministar spoljnih poslova Indije Subrahmanjam Džajšankar. On... Rusija i Indija potpisale sporazume o izgradnji nuklearne elektrane

Rusija i Indija potpisale su sporazume o izgradnji budućih energetskih blokova nuklearne elektrane Kudankulam.


To je saopštio ministar spoljnih poslova Indije Subrahmanjam Džajšankar. On je tom prilikom istakao da je Rusija poseban partner Indiji u nekoliko oblasti. Naveo je da su među glavnim sektorima u kojima dve zemlje tesno sarađuju – odbrana, nuklearna energija i svemir, prenosi B92.

„Saradnja u oblastima svemira i nuklearne energije ostvaruje se sa zemljama s kojima imate visok stepen poverenja“, dodao je on.

Ministar spoljnih poslova Indije Subrahmanjam Džajšankar boravi u poseti Rusiji od 25. do 29. decembra.

Tokom četvorodnevne posete Rusiji, Džajšankar se sastaje sa kolegom, ruskim ministrom spoljnih poslova, Sergejom Lavrovim kako bi razgovarali o bilateralnim, multilateralnim i međunarodnim pitanjima, kao i sa potpredsednikom vlade i ministrom industrije i trgovine Rusije, Denisom Manturovim.


Prema objavljenom planu, indijski ministar spoljnih poslova posetiće Moskvu i Sankt Peterburg.

Lideri dve zemlje su poslednji put održali samit u Nju Delhiju u decembru 2021, ali, nakon pokretanja specijalne vojne operacije Moskve u Ukrajini, posete instranstvu ruskog predsednika Vladimira Putina su ograničene, navodi TASS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...