Privremena mera Moskve zbog sezonskog porasta potražnje

Rusija zabranjuje izvoz benzina od 1. marta

Svet

27.2.2024 12:51 Autor: Vladimir Jokanović 3

Rusija zabranjuje izvoz benzina od 1. marta Rusija zabranjuje izvoz benzina od 1. marta
Rusija će od 1. marta privremeno zabraniti izvoz benzina, saopštio je kabinet potpredsednika ruske vlade Aleksandra Novaka. Premijer Rusije Mihail Mišustin odobrio je zabranu... Rusija zabranjuje izvoz benzina od 1. marta

Rusija će od 1. marta privremeno zabraniti izvoz benzina, saopštio je kabinet potpredsednika ruske vlade Aleksandra Novaka. Premijer Rusije Mihail Mišustin odobrio je zabranu izvoza u uslovima sezonskog povećanja potražnje.

Privremena zabrana izvoza benzina trajaće šest meseci. Ova mera trebalo bi da pomogne da se izjednači porast potražnje u proleće i leto, kao i tokom planiranih remonta rafinerija.

Ograničenje neće uticati na zemlje Evroazijske ekonomske unije, kao ni na Južnu Osetiju, Abhaziju, Mongoliju i Uzbekistan, prenosi Komersant.

Da bi nadoknadila rast potražnje za benzinom, a vlada planira i povećanja standarda prodaje dizela na berzi na 16 odsto, saopštila je kancelarija ministra Novaka.

Zabranu izvoza benzina i dizela Rusija je uvela u septembru 2023. godine. Svrhe embarga bila je zasićenje domaćeg tržišta gorivom i smanjenje cena. Vlada je ukinula zabranu u novembru.

Tagovi
BENZIN RUSIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...