Nova serija nudi opciju dvosmernog simultanog prevoda

Samsung predstavio najnoviji pametni telefon sa funkcijama veštačke inteligencije

Hi-techInovacijeSvet

18.1.2024 09:12 Autor: Vladimir Jokanović 4

Samsung predstavio najnoviji pametni telefon sa funkcijama veštačke inteligencije Samsung predstavio najnoviji pametni telefon sa funkcijama veštačke inteligencije
Kompanija Samsung Electronics predstavila je u sredu najnovije premijum pametne telefone koji će imati više funkcija veštačke inteligencije, kao što je simultano prevođenje telefonskih... Samsung predstavio najnoviji pametni telefon sa funkcijama veštačke inteligencije

Kompanija Samsung Electronics predstavila je u sredu najnovije premijum pametne telefone koji će imati više funkcija veštačke inteligencije, kao što je simultano prevođenje telefonskih poziva na stranom jeziku.

Novi telefoni su pokušaj južnokorejskog proizvođača da parira kompaniji Apple koja je prošle godine prvi put od 2010. preuzela od Samsunga lidersko mesto u globalnoj prodaji, prenosi Reuters.

Budući da Apple dominira u prodaji i ponudi premijum uređaja, Samsung kao odgovor nudi različite funkcije veštačke inteligencije u svojim premijum modelima Galaxy S24, kao deo strategije za privlačenje kupaca.

Novi telefoni imaće dvosmerni govorni prevod u realnom vremenu telefonskog poziva uživo koji se vodi na dva različita jezika. Kompanija je navela da je serija Galaxy S24 prvi pametni telefon sa tom opcijom u ponudi.

Simultani prevod biće dostupan na 13 različitih jezika, a telefon takođe nudi funkciju „od kruga do pretrage“ u kojoj se zaokruživanjem bilo kog dela slike na ekranu aktivira pretraživač Google. Ostale karakteristike uključuju AI prevod i promenu tona poruka u neformalne, poslovne ili objave za društvene medije.

Samo pet odsto telefona isporučenih 2024. godine imaće funkcije veštačke inteligencije, ali će to porasti na 45 procenata u 2027. godini, predviđa provajder podataka Canalis.

Analitičari tržišta procenjuju da će dugoročno generativna veštačka inteligencija na uređajima imati značajan uticaj na industriju mobilnih telefona, posebno u smislu korisničkog iskustva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...