Iberdrola podlegla pritiscima vlade

Španska energetska kompanija prodaje aktive za proizvodnju gasa u Meksiku

Firme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusu

5.4.2023 19:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Španska energetska kompanija prodaje aktive za proizvodnju gasa u Meksiku Španska energetska kompanija prodaje aktive za proizvodnju gasa u Meksiku
Iberdrola prodaje deo svojih aktiva za proizvodnju gasa u Meksiku za šest milijardi dolara fondu koji ima podršku države.  Ovaj ugovor predstavlja kulminaciju višegodišnjih... Španska energetska kompanija prodaje aktive za proizvodnju gasa u Meksiku

Iberdrola prodaje deo svojih aktiva za proizvodnju gasa u Meksiku za šest milijardi dolara fondu koji ima podršku države. 

Ovaj ugovor predstavlja kulminaciju višegodišnjih pritisaka koje je na špansku kompaniju vršila vlada predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora (Andrés Manuel López Obrador).

Meksički predsednik je zauzeo neprijateljski stav prema španskim korporativnim investicijama zbog istorijskog konteksta, odnosno kolonizacije, prenosi Financial Times.

Ugovor o prodaji zadovoljava ambicije Meksika da poveća državni udeo u aktivama za proizvodnju električne energije.

Mexico Infrastructure Partners, fond finansira meksička vlada, preuzeće kontrolu nad 13 elektrana sa kombinovanim ciklusom proizvodnje i jednim vetroparkom na kopnu, u skladu sa dogovorenim detaljima i odobrenjima, saopšteno je iz kompanije Iberdrola.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...