Pozicije čelnih ljudi u kompaniji dovedene u pitanje

Stellantis pred velikim promenama

Svet

10.10.2024 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stellantis pred velikim promenama Stellantis pred velikim promenama
Izvršni direktor kompanije Stellantis Karlos Tavares (Carlos Tavares) planira duboku reorganizaciju visokopozicioniranog menadžmenta kao odgovor na izveštaje o katastrofalnom profitu proizvođača automobila, tvrde insajderi... Stellantis pred velikim promenama

Izvršni direktor kompanije Stellantis Karlos Tavares (Carlos Tavares) planira duboku reorganizaciju visokopozicioniranog menadžmenta kao odgovor na izveštaje o katastrofalnom profitu proizvođača automobila, tvrde insajderi za Bloomberg.

Tavares bi mogao da iznese svoj predlog na sastanku upravnog odbora u SAD ove nedelje. Rezovi će navodno uticati na nekoliko odeljenja unutar kompanije, od finansijskih timova do regionalnih šefova, kao i rukovodilaca brendova.

Očekuje se da će članovi odbora takođe razgovarati o budućnosti 66-godišnjeg generalnog direktora tokom dvodnevnog sastanka.

Događaj je bio planiran mnogo pre nego što je Bloomberg objavio prošlog meseca da je predsednik upravnog odbora Džon Elkan (John Elkann) počeo da traži naslednika Tavaresu, čiji ugovor ističe početkom 2026.

Predstavnik Stellantisa je odbio da komentariše.

Tavares pokušava da povrati kontrolu nakon nedelja neuspeha zbog kojih je proizvođač automobila smanjio svoja očekivanja u pogledu profita i priliva novca za ovu godinu.

Dok se većina evropskih rivala takođe bori sa opadajućom potražnjom, veličina i tajming Stellantisovog upozorenja pokrenuli su pitanja o, zapravo, dubinskoj reorganizaciji gigantskog proizvođača automobila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.