šesti mesec zaredom

Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD rekordno niska

Svet

14.2.2023 16:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD rekordno niska Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD rekordno niska
Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) bila je stabilna na rekordno niskih 4,9 odsto šesti uzastopni mesec u decembru.... Stopa nezaposlenosti u zemljama OECD rekordno niska

Stopa nezaposlenosti u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) bila je stabilna na rekordno niskih 4,9 odsto šesti uzastopni mesec u decembru.

Broj nezaposlenih pao je na 33,9 miliona u regionu OECD prošle godine, što je najniži godišnji nivo, saopštila je organizacija sa sedištem u Parizu u utorak i dodala da je rekord postignut u u Poljskoj, Sloveniji i SAD, prenosi Anadolu Agency.

Stopa nezaposlenosti OECD-a ostala je nepromenjena u decembru i za žene i za muškarce, 5,2 i 4,7 odsto, respektivno.

Stopa nezaposlenosti mladih od 15 do 24 godine bila je stabilna na 10,9 procenata u decembru u odnosu na mesec ranije. U Evropskoj uniji i evrozoni stopa nezaposlenosti je takođe ostala na rekordno niskim nivoima od 6,1 odsto, odnosno 6,6 procenata.

Izvan Evrope, nezaposlenost je opala u Kanadi i SAD i bila je stabilna u Australiji, Japanu i Meksiku. S druge strane, povećana je u Kolumbiji, Izraelu, Južnoj Koreji i Turskoj.

  • MAJA

    14.2.2023 #1 Author

    Trebalo bi da bude tako

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    14.2.2023 #2 Author

    U Koreji je zaposlenosti smanjdenaq zbog velikih ogtpusgtaqnjaq u automobilskoj industriji koja je ju fazi prestuktuiranja.

    Odgovori

  • BRANA19

    16.2.2023 #3 Author

    Lepo je ako se smanjuje..

    Odgovori

  • MAJALG

    17.2.2023 #4 Author

    Bilo bi lepo kada bi i u nasoj drzavi se samnjio taj broj, ali ne vestacki i sa ovako malim primanjima, jer se sve svodi na minimalac.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...