Razlog rast cene ključnog sastojka čokolade

Švajcarski čokoladni gigant ulaže u proizvođače kakaoa

BiznisSvet

19.4.2024 09:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Švajcarski čokoladni gigant ulaže u proizvođače kakaoa Švajcarski čokoladni gigant ulaže u proizvođače kakaoa
Barry Callebaut ulaže u uzgoj stabala kakaoa kako cene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profit za poslastičare. Švajcarska fabrika čokolade radi sa farmama u Brazilu... Švajcarski čokoladni gigant ulaže u proizvođače kakaoa

Barry Callebaut ulaže u uzgoj stabala kakaoa kako cene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profit za poslastičare.

Švajcarska fabrika čokolade radi sa farmama u Brazilu i Ekvadoru na „pilotiranju i razvoju najboljih praksi za stvaranje skalabilnog i profitabilnog visokotehnološkog modela za održivu proizvodnju kakaoa“, navodi kompanija u saopštenju za javnost, piše Seebiz.

Pristup dolazi pošto je ozbiljna nestašica kakaoa gurnula cene na rekordno visoke i skrenula pažnju na godine hroničnog nedovoljnog ulaganja u ključnim zapadnoafričkim zemljama, ometajući sposobnost farmera da se brane od bolesti i vremenskih rizika.

Inicijativa Future Farming ima za cilj da „bude katalizator za druge da ulažu u poljoprivredu i stvore partnerstva sa farmerima za modernizaciju održivog uzgoja kakaoa velikih razmera“, navodi se u saopštenju kompanije.

Barry Callebaut je potpisao inicijalni sporazum o saradnji sa poljoprivrednom kompanijom u Bahiji u Brazilu za razvoj 5.000 hektara zemlje. Imovina kompanije od 640 hektara u Ekvadoru, takođe, će biti deo inicijative, navodi se u saopštenju.

Stiven Reclaf (Steven Retzlaff), trenutno predsednik kompanije Global Cocoa, postaće izvršni predsednik FFI-ja i podnosiće izveštaj izvršnom direktoru Piteru Feldu (Peter Feld). Alen Frejmond (Alain Freymond) će postati novi predsednik globalne kakao kompanije.

„Uveren sam da sa FFI nećemo samo dovesti uzgoj kakaa na industrijski nivo, već ćemo, takođe, pomoći da održivi kakao postane norma“, rekao je Reclaf u saopštenju za javnost.

  • LENA

    19.4.2024 #1 Author

    Očekuje se da će ova inicijativa postaviti nove standarde za održivi uzgoj kakaoa.

    Odgovori

  • AJA

    19.4.2024 #2 Author

    Kako god samo da bude dostupan kako, jer volimo cokoladeeee!!!!

    Odgovori

  • Grocka

    20.4.2024 #3 Author

    Pa moraju, to im ne osnova za njihove cokolade

    Odgovori

  • FILIP07

    20.4.2024 #4 Author

    Sto se mora nije tesko

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.4.2024 #5 Author

    Sta god da urade,samo da ne kvare ukus i kvalitet…

    Odgovori

  • LEA

    21.4.2024 #6 Author

    Mora se..

    Odgovori

  • MAJA

    25.4.2024 #7 Author

    Ono što je traženo, naravno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...