Posle 18 meseci strogih ograničenja i gašenja turizma

Tajland ponovo otvara granice za turiste

LifestyleSvetTurizamZdravlje

1.11.2021 17:01 Autor: Vladimir Jokanović 2

Tajland ponovo otvara granice za turiste Tajland ponovo otvara granice za turiste
Tajland je u ponedeljak ponovo otvorio granice za vakcinisane putnike iz više od 60 zemalja, što je najznačajniji novi početak turizma do sada u... Tajland ponovo otvara granice za turiste

Tajland je u ponedeljak ponovo otvorio granice za vakcinisane putnike iz više od 60 zemalja, što je najznačajniji novi početak turizma do sada u jugoistočnoj Aziji, gde su granice uglavnom ostale zatvorene tokom pandemije. Lista uključuje Kinu, SAD, evropske zemlje kao što je Velika Britanija i mnoge susedne države.

Nova pravila putovanja najavljena su neposredno uoči špica tamošnje turističke sezone, što bi trebalo da oživi posrnuli sektor putovanja u zemlji, koji je pre pandemije doprinosio sa 20 odsto BDP, prenosi Guardian.

Da bi posetili Tajland, turisti će morati da budu potpuno vakcinisani, a negativni testovi na Covid.19 pre i posle dolaska su obavezni. Takođe, posetioci će morati da provedu prvu noć u hotelu koji ispunjava zahteve vlade, a obavezno je i Covid-19 zdravstveno osiguranje.

Vakcinisanim turistima iz 63 „niskorizične“ zemlje dozvoljen je ulazak u zemlju i izbegavanje hotelskog karantina. Predviđa se da će broj turista sledeće godine skočiti na 15 miliona, što će doneti Tajlandu više od 30 milijardi dolara prihoda. Međutim, veći deo ove zemlje se i dalje suočava sa ograničenjima, sa samo oko 42 odsto stanovništva koje je potpuno vakcinisano.

Izvor: Loyalitylobby

Pandemija korona virusa pogodila je ekonomiju Tajlanda, koja je ranije privlačila 40 miliona turista godišnje. Prošle godine broj turista opao je za više od 80 odsto, prenosi BBC. Aerodromi koji opslužuju Bangkok i Puket su među onima koji se otvaraju za zemlje Veliku Britaniju, Kinu, Japan, SAD i većinu zemalja Evrope.

Tajlandska vlada očekuje da će se prihodi vratiti na nivoe pre pandemije do 2023. godine, iako mnogi stručnjaci iz industrije kažu da će kinesko zatvaranje granica otežati oporavak sektora. Pre pandemije, kineski turisti su činili najveći broj, sa oko 12 miliona posetilaca u 2019. godini.

  • BOLEK

    5.6.2022 #1 Author

    Divne vesti

    Odgovori

  • NINICA

    20.11.2022 #2 Author

    Tajland je izuzetno prelepa destinacija, sve preporuke!!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...