Impozantni rezultati prodaje u drugom kvartalu

Tesla isporučila skoro pola miliona vozila za tri meseca

AutomobiliLifestyleSvet

3.7.2023 10:43 Autor: Vladimir Jokanović 5

Tesla isporučila skoro pola miliona vozila za tri meseca Tesla isporučila skoro pola miliona vozila za tri meseca
Kompanija Tesla Inc. isporučila je rekordnih 466.140 automobila širom sveta u drugom kvartalu, nadmašivši procene analitičara sa Wall Streeta. Rezultati objavljeni u nedelju pokazali... Tesla isporučila skoro pola miliona vozila za tri meseca

Kompanija Tesla Inc. isporučila je rekordnih 466.140 automobila širom sveta u drugom kvartalu, nadmašivši procene analitičara sa Wall Streeta. Rezultati objavljeni u nedelju pokazali su da je smanjenje cena pre šest meseci imalo efekta.

Analitičari koje je anketirao Bloomberg očekivali su da će Tesla isporučiti 448.350 automobila u drugom tromesečju. Iako je Tesla ostvarila najbolji kvartalni rezultat broja isporuka ikada, kao i povećanje od 83 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, prodato je 13.560 vozila manje nego što je proizvedeno u istom periodu.

U prvom kvartalu Tesla je takođe proizvela više automobila nego što je prodala, za 18.000 komada. Kompanija je uvela pogodnosti, kao što je tri meseca besplatnog brzog punjenja baterija u Sjedinjenim Američkim Državama za automobile isporučene do 30. juna. Analitičari predviđaju da će se smanjenja cena automobila Tesla nastaviti i u narednoj godini.

Američka kompanija na čijem čelu je Ilon Mask (Elon Musk) ne objavljuje svoje tromesečne podatke o isporukama pojedinačnih tipova automobila, ali su naveli da su njeni modeli 3 i Y činili 96 odsto prodaje. Tesla takođe proizvodi modele S i X. Kompanija je najavila da će 19. jula objaviti podatke o zaradi u dugom kvartalu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...